Најбољи српски тркачи на “Небеској стази” Сићевачке клисуре

Најбољи српски тркачи на “Небеској стази” Сићевачке клисуре

Друго од пет кола Државног првенства Србије у планинском трчању одржано је у Сићевачкој клисури, где су се окупили најбољи домаћи такмичари. Екипно су најбољи били Крагујевчани, други су били Крушевљани, док је домаћи Мосор завршио као трећи најбољи клуб.

Било је пријављено 99 тркача, на самој трци је наступило њих 87, док је 81 такмичар и завршио ову трку. То је велики успех, прича начелник Планинарско-алпинистичког клуба Мосор Владислав Ценић, с обзиром на то да је стаза била изузетно тешка – скоро 30 км дуга и са успоном нешто већим од 1.400 м.

Сви такмичари су били презадовољни како маркацијом, тако и освежењем на стази и самом стазом. Најважније је да се појавио највећи број најбољих планинских тркача у Србији. Била је и једна Пољакиња, али она се такмичила за српски клуб – рекао је Ценић.
67419960_2062273524079921_6463758951065321472_н
У мушкој конкуренцији Дарко Живановић и Ненад Живковић стазу су прешли за мање од 3 сата, с тим што је Живановић био бржи. Трећи је био Милош Рондовић, члан Мосора који је прошле године освојио Куп Србије и Мастер куп Србије у трекингу. У женској конкуренцији славила је Снежана Ђурић, која је за свега стотинку била бржа од другопласиране Невене Рајковић. Трећа је била Маја Милосављевић.

Екипно је славио клуб Гора из Крагујевца, вицешампион је постао Јастребац из Крушевца, а трећи организатор нишки Мосор.

 

Извор: ЈУЖНЕ ВЕСТИ