Кркобабић: Решићемо проблеме Нишке Бање

Кркобабић: Решићемо проблеме Нишке Бање

„Наш премијер Александар Вучић дао је јасан задатак – бању ставити на ноге. Нишка Бања има реалне потенцијале и биће бања која ће служити на част Србији“, рекао је Кркобабић приликом посете том месту.

Он је додао да ће Влада Србије активно учествовати у постављању Нишке Бање на „неке нове стазе“.

„Окосница развоја биће медицински туризам, али немамо намеру да кочимо друге озбиљне иницијативе“, рекао је Кркобабић.

По његовим речима, Нишка Бања има лечилиште које је у медицинском смислу на „врло завидном нивоу и са врло стручним људима“, али га треба унапредити.

„Минерална вода богата радоном је кључни ресурс. Она мора да буде доступна свим инвеститорима који дођу овде. Намеравамо да направимо леп склад медицинског туризма са комерцијалним садржајима“, нагласио је Кркобабић.

Он је подсетио да један дан лечења у Институту за рехабилитацију Нишка Бања, посредством ПИО фонда, сада грађане кошта 3.900 динара, а они „не могу да плате комерцијалну цену од 70 евра дневно коју заговарају присталице велнес туризма“, изјавио је Кркобабић.

Министар је рекао да Нишкој Бањи недостаје парк, те ће се настојати да буде изграђен уз ангажовање свих јавних предузећа, посебно „Србијашума“.

„У бањи имамо хотеле који су затворени након приватизације и ми настојимо да то решимо“, изјавио је Кркобабић.

Министар се данас састао с градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и с председником Градске општине Нишка бања Дејаном Јовановићем.

Председник Општине Дејан Јовановић је рекао да ће од власника три затворена хотела тражити да се до краја ове године изјасне о својим намерама са тим објектима.

„До сада се нови власник ‘Озрена’ и ‘Партизана’ није показао као озбиљан партнер. Било је речи да ће хотели бити продати, па потом да ће бити реновирани“, рекао је Јовановић.

Он је истакао да општина поштује приватно власништво, али да ће наћи начин да примора власнике хотела да реше проблеме са тим објектима.

 

Извор: Б92