ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПОЛОЖАЈА НАЧЕЛНИКА УПРАВЕ ГОНБ

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПОЛОЖАЈА НАЧЕЛНИКА УПРАВЕ ГОНБ

На основу члана 56.и 66.став 7. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник РС“,број 129/2007 и 83/14-други закон),члана 95. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“,број 21/16) ,члана 47. Статута Градске општине Нишка Бања („Сл. лист Града Ниша“, број 124/08,40/17), члана 20.став 2. Одлуке о организацији управе Градске општине Нишка Бања(“Службени лист Града Ниша“,број 143/16 ),члана 2.став 1. Одлуке о изменама и допунама Одлуке о организацији управе Градске општине Нишка Бања“ „Сл.лист Града Ниша“,број 123/17)
Веће градске општине Нишка Бања ,на седници одржаној 14.05.2018.године, и доноси:

О Д Л У К У
О РАСПИСИВАНјУ ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА ПОПУНјАВАНјЕ ПОЛОЖАЈА НАЧЕЛНИКА УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА

И Расписује се јавни конкурс за попуњавање положаја начелника Управе градске општине Нишка Бања, на пет година.
ИИ Саставни део ове одлуке је Јавни конкурс за попуњавање положаја начелника Управе градске општине Нишка Бања.
ИИИ Ову Одлуку објавити у „Службеном листу Града Ниша“.

Број:25/1-2018-03
У Нишкој Бањи,14.05.2018.год.

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА
ПРЕДСЕДНИК
Дејан Јовановић,дипл.економиста ,с.р.

На основу члана 56.и 66.став 7. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник РС“,број 129/2007 и 83/14-други закон),члана 50,95,102 и 103 Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“,број 21/16) ,члана 47. Статута Градске општине Нишка Бања („Сл. лист Града Ниша“, број 124/08),члана 20.став 2. Одлуке о организацији управе Градске општине Нишка Бања(“Службени лист Града Ниша“,број 143/16 )члана 2.став 1. Одлуке о изменама и допунама Одлуке о организацији управе Градске општине Нишка Бања“ „Сл.лист Града Ниша“,број 123/17) и Правилника о унутрашњој организа/цији и систематизацији радних места у Управи -градске општине Нишка Бања ,број 85/1-2017-03,од 09.11.2017.године,

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА
Нишка Бања ,ул. Синђелићева бр.3
РАСПИСУЈЕ И ОГЛАШАВА
ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУНјАВАНјЕ ПОЛОЖАЈА НАЧЕЛНИКА УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА
на пет година

И Орган у коме се положај попуњава:
Управа градске општине Нишка Бања
ИИ Положај који се попуњава:
Начелник Управе градске општине Нишка Бања
ИИИОпис послова из Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Управи градске општине Нишка Бања:
– Руководи радом Управе, организује и обезбеђује законито, стручно и ефикасно обављање послова у Управи, одлучује о правима и обавезама из радног односа запослених лица у Управи, обједињује и усмерава рад унутрашњих организационих јединица, решава сукоб надлежности између унутрашњих организационих јединица, доноси правилнике, наредбе, упутства и решења, одговоран је за законитост рада Управе и законито коришћење средстава којима се финансира рад Управе, обавља и друге послове у складу са прописима градске општине Нишка Бања и Града Ниша. За свој рад и рад Управе, начелник одговара Скупштини и Већу градске општине.
ИВ Услови за кандидата:
-да је пунолетан држављанин Републике Србије;
-да није правноснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци;
-да раније није престајао радни однос у државном органу,односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе,због теже повреде дужности из радног односа;
-да има стечено високо образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240ЕСПБ бодова,мастер академским студијама ,мастер струковним студијама,специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама,односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету;
-да има положен државни стручни испит;
-да има најмање пет година радног искуства у струци.
Пријава на конкурс садржи: име и презиме кандидата,датум и место рођења, адресу становања, број телефона, е-маил адресу, податке о образовању, податке о врсти и дужини радног искуства с кратким описом послова на којима је кандидат радио до подношења пријаве на конкурс и одговорности на тим пословима, податке о стручном усавршавању и податке о посебним областима знања.
Пријава на конкурс мора бити својеручно потписана.
В Уз пријаву на јавни конкурс кандидат подноси следећу документацију:
-извод из матичне књиге рођених;
-уверење о држављанству;
-диплома о стручној спреми;
-исправе којима се доказује радно искуство у струци од најмање 5(пет) година (потврде,решења и други акти из којих се види на којим пословима ,са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство);
-уверење Министарства унутрашњих послова –Полицијске управе да није правноснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци (издато након објављивања овог конкурса);
-уверење о положеном државном стручном испиту (лица са положеним правосудним испитом уместо уверења о положеном државном стручном испиту достављају уверење о положеномправосудном испиту; лица са положеним стручним ипитом за запослене у државним органима , уместо уверења о положеном државном стручном испиту достављају уверење о положеном стручном испиту за запослене у државним органима);
Исправе којима се доказује да раније није престајао радни однос у државном органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе, због теже повреде дужности из радног односа.
Сви докази прилажу се у оригиналу или овереној фотокопији.
Одредбом члана 9. и члана 103. Закона о општем управном поступку („Службени гласник РС“,бр.18/2016) прописано је , између осталог, да орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција, осим ако странка изричито изјави да ће податке прибавити сама.
Документи о чињеницама о којима се води службена евиденција су:уверење о држављанству;извод из матичне књиге рођених, уверење о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима,односно уверење о положеном правосудном испиту.
Потребно је да учесник конкурса, уз напред наведене доказе,достави изјаву којом се опредељује за једну од могућности , да орган прибави податке о којима се води службена евиденција или да ће то кандидат учинити сам.
Образац изјаве доступан је на сајту Градске општине Нишка Бања и објављен је уз јавни конкурс за попуњавање положаја начелника Управе градске општине Нишка Бања.
ВИ У изборном поступку , Конкурсна комисија врши проверу и оцењивање:
1.Стручне оспособљености за рад на положају начелника Управе градске општине Нишка Бања – увидом у податке из пријаве на јавни конкурс и приложених доказа уз пријаву и усмено, путем разговора
2.Знање, из области система локалне самоупрве (познавања Закона о општем управном поступку („Службени гласник Рс“,број 18/2016),Статута градске општине Нишка Бања („Службени лист Града Ниша“,број 124/08,40/17), и Закона о финансирању локалне самоуправе („Службени гласник РС“,број 62/2006,47/2011,93/2012,83/2016 и 104/2016-други закон) усмено путем разговора
3.Вештина комуникације,усмено,путем разговора.
Објављивање јавног конкурса:Јавни кнкурс за попуњавање положаја начелника Управе градске општине Нишка Бања објављује се на интернет презентацији Градске општине Нишка Бања www.гонискабања.орг.рс
Обавештење о јавном конкурсу , са адресом интернет презентације Градске општине Нишка Бања на којој је јавни конкурс објављен, објављује се у дневним новинам „Данас“,које се дистрибуирају за целу територију Републике Србије.
ВИИ Рок за подношење пријаве на конкурс: Рок за подношење пријаве на конкурс је 15 дана од дана оглашавања обавештења о јавном конкурсу у дневним новинама“Данас“.
Неблаговремене,недопуштене,неразумљиве или непотпуне пријаве кандидата и пријаве уз које кандидати нису приложили све потребне доказе, конкурсна комисија одбацује закључком против кога се може изјавити жалба жалбеној комисији у року од осам дана од дана пријема закључка.
Жалба кандидата не задржава извршење закључка.
ВИИИ Адреса на коју се подносе пријаве на конкурс:Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса кандидат може доставити лично или препорученом пошиљком:Већу градске општине Нишка Бања (преко Управе градске општине Нишка Бања,Нишка Бања,ул. Синђелићева број 3) са назнаком „Пријава на конкурс за попуњавање положаја начелника Управе градске општине Нишка Бања „.
-Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу:Гордана Цолић, шеф Одсека за правне и заједничке послове ,ул. Синђелићева 3, канцеларија број 7, у периоду од 10-12 часова, Управа градске општине Нишка Бања,тел. 018/4548-130.
ИX Изборни поступак:
Конкурсна комисија ће о месту,дану и времену када ће се обавити провера знања и вештина руковођења , обавестити учеснике конкурса,чије су пријаве благовремене и потпуне,уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за рад на положају начелника Управе градске општине Нишка Бања.
Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.

Број:25/1-2018-03
У Нишкој Бањи,14.05.2018.год.

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА
ПРЕДСЕДНИК
Дејан Јовановић,дипл.економиста ,с,р