Ко ће решити лавиринт у Јелашници?

Ко ће решити лавиринт у Јелашници?

Авантуристичка трка са препрекама „Тхе Мазе“ биће одржана 13. јуна у Јелашничкој клисури.

Јелашница 2015
На овој авантуристичкој трци учествоваће око 300 такмичара у планинској и тркачкој категорији. Сама трка је симболичног назива јер Јелашничку клисуру прожимају прави мали лавиринти стена. Организатори, удружење Трибе Траилс, су се побринули да ова трка буде незаборавна, па ће пред такмичарима бити како природне, тако и оне препреке које су организатори осмислили.

Провлачење, прескакање и извлачење терета само су неки од изазова који ће се наћи пред учесницима који ће морати да прођу кроз блато, воду и да савладају пењачке препреке. Међутим, све ове препреке ће бити фактор изненађења и такмичари неће знати у ком делу стазе се налазе. Такође, уживаће у доломитским стубовима, поткапинама, чучавцима, прозорцима, шупљинама, кавернама, као и водопаду Рипаљка.
Они који не буду желели да трче, већ само да прошетају племенском стазом, моћи ће да пробају неку од вештина као што су спортско пењање, јога или ходање и балансирање на траци (слацклине).

Јелашничка клисура је специјални резерват природе прве категорије и заштићено подручје са значајним еколошким и културним добрима. Због тога ће дан након трке бити организовано чишћење Јелашничке реке на потезу Јелашница до села Чукљеник.