ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА ЗА ПОСТИЦАНјЕ РАЗВОЈА ЗАДРУГАРСТВА

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА ЗА ПОСТИЦАНјЕ РАЗВОЈА ЗАДРУГАРСТВА

На основу члана 8. Правилника о додели средстава из буџета Градске општине Нишка Бања за програме и пројекте удружења грађана и невладиних организација бр. 11/1-2018-03 од 07.03.2018.године, Веће Градске општине Нишка Бања расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА ЗА ПОСТИЦАНјЕ РАЗВОЈА ЗАДРУГАРСТВА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2018. ГОДИНУ
за доделу средстава за програме/пројекте од интереса за Градску општину Нишка Бања, који се реализују до 31.12.2018. године, а који се финансирају или суфинансирају из буџета Градске општине Нишка Бања из области развоја задругарства.

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право учешћа у расподели средстава буџета Градске општине Нишка Бања имају пољопривредне задруге које су регистроване на територији Градске општине Нишка Бања. Пријава на конкурс врши се на апликационом формулару. Електронска верзија апликационог формулара (мицрософт wорд формата) се може преузети на званичној веб страници ГО Нишка Бања: www.гонискабања.орг.рс, или узети копију апликационог формулара у просторијама ГО Нишка Бања.
Сваки други начин аплицирања је неприхватљив.

Уз пријаву, обавезно доставити пратећу документацију:

1. Статут удружења/организације подносиоца ( копија)
2. Решење о упису у регистар удружења/организације код АПР (копија)
3. Доказ о отвореном наменском динарском подрачуну у Управи за трезор Ниш и фотокопију картона депонованих потписа.
4.Саставни део пријаве је и изјава одговорног лица да су сви подаци наведени у пријави истинити и тачни и да ће додељена средства (уколико буду додељена) бити наменски утрошена и да ће у законском року бити достављен извештај о реализацији пројекта са пратећом финансијском документацијом.
Комплетна документација за јавни конкурс доставља се у затвореној коверти на чијој полеђини се наводе подаци о подносиоцу пројекта.
Подносиоци који поднесу непотпуне или неуредне пријаве на конкурс, надлежна комисија ће у року од 10 дана обавестити о томе и позвати их да уреде документацију.
Подносиоци чији пројекти којима конкуришу, по оцени надлежне комисије и Већа ГО Нишка Бања нису одобрени за финансирање, обавештавају се о томе у року од 10 дана од дана доношења решења ГО Нишка Бања.

Предност приликом одлучивања о додели средстава пољопривредним задругама оствариће се у односу на:
– Број задругара у задрузи
– Промет који задруга остварује
– Површину пословног простора који задруга остварује
– Број запослених лица у задрузи
– Оцену задружне ревизије

Кориснику средстава који није средства утрошио наменски у складу са програмом односно пројектом, наведеном структуром трошкова и до висине средстава тражених од Градске општине Нишка Бања назначеној у пријави, неће бити разматрана пријава на нови конкурс.
Учесници конкурса који су добили мањи износ од тражених средстава, дужни су да у року од осам дана од дана обавештења доставе ревидиране износе структуре трошкова програма/пројекта који су наведени у Пријави за јавни позив, сходно висини додељених средстава, односно обавештење о томе да ли одустају од средстава која су им додељена.
На полеђини коверте навести „Ревидирани програм/пројекат“ Назив и адресу удружења.
Комисија за стручну процену пријава пољопривредних задруга разматраће пристигле предлоге пројеката по завршетку јавног позива и предлог одлуке о пољопривредним задругама чији се пројекти финансирају/суфинансирају из буџета ГО Нишка Бања, комисија доставља Већу ГО Нишка Бања у року од 7 дана од дана донете одлуке предлога.
Веће ГО Нишка Бања на основу предлога комисије за стручну процену пријава удружења грађана и невладиних организација доноси Одлуку о избору пројеката удружења грађана који се финансирају/суфинансирају из буџета ГО Нишка Бања у року од 10 дана од дана пријема предлога од стране Комисије.
Носилац програма може на решење Градске општине Нишка Бања поднети приговор већу Градске општине Нишка Бања, у року од 8 дана од пријема решења.
Јавни позив траје од 27.07.2018. године до 10.08.2018. године.

Пријаве предлога програма односно пројеката се примају до 10.08.2018. године.

Рок за жалбу је 8 дана од истицања ранг листе на сајту ГО Нишка Бања (www.гонискабања.орг.рс).
Пријаве са пратећом документацијом се достављају на адресу:

ГРАДСКА ОПШТИНА НИШКА БАНјА

КОМИСИЈА ЗА СТРУЧНУ ПРОЦЕНУ ПРИЈАВА ПОЛјОПРИВРЕДНИХ ЗАДРУГА

СИНЂЕЛИЋЕВА 3, НИШКА БАНјА.

Са назнаком: Пријава на јавни позив за финансирање/суфинансирање пројеката удружења за 2018. годину из буџета ГО Нишка Бања уз назнаку

„НЕ ОТВАРАТИ ПРЕ САСТАНКА КОМИСИЈЕ ЗА ОТВАРАНјЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА“

НЕПОТПУНЕ И НЕБЛАГОВРЕМЕНЕ ПРИЈАВЕ СЕ НЕЋЕ РАЗМАТРАТИ.