ЈАВНИ ПОЗИВ (ИИИ) ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕНјА ГРАЂАНА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2022. ГОДИНУ

ЈАВНИ ПОЗИВ (ИИИ) ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕНјА ГРАЂАНА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2022. ГОДИНУ

У складу са чланом 5. Уредбе о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења („Службени гласник РС“, бр. 16/2018), чланом 8. Одлуке о поступку доделе и контроле коришћења средстава за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења бр. 06-60/4-2019-01 од 17.12.2019. године, Одлуком о измени одлуке о буџету Градске општине Нишка Бања за 2022. годину (“Службени лист Града Ниша“ број 21/2022) и Годишњим планом јавних конкурса Градске општине Нишка Бања за 2022. годину, Веће Градске општине Нишка Бања расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕНјА ГРАЂАНА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2022. ГОДИНУ (ТРЕЋИ)

  1. ЈАВНИ ИНТЕРЕС

Расписује се Јавни позив за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса за Градску општину Нишка Бања које реализују удружења у областима:

  • Култура
  • Омладина и активизам младих
  1. УСЛОВИ КОЈЕ УДРУЖЕНјЕ ПРЕДЛАГАЧ ПРОГРАМА ТРЕБА ДА ИСПУНИ На јавном конкурсу може да учествује удружење:
  • Које је регистровано у складу са Законом о удружењима („Службени гласник РС“, бр. 51/2009, 99/2011 и 44/2018);
  • Чији се циљеви, према статутарним одредбама, остварују у области у којој се програм реализује;
  • Које је директно одговорно за припрему и извођење програма;
  • Које није у поступку ликвидације, стачајном поступку или под привременом забраном обављања делатности;
  • које је регистровано на територији Градске општине Нишка Бања, с тим да своје пројектне активности може реализовати и ван територије Градске општине Нишка Бања и територије Града Ниша, али да својим активностима представља Градску општину Нишка Бања.
  1. ИЗНОС СРЕДСТАВА ПЛАНИРАН ЗА ФИНАНСИРАНјЕ И СУФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА УДРУЖЕНјА

Укупан износ средстава планиран из буџета Градске општине Нишка Бања за финансирање/суфинансирање програма/пројеката удружења грађана или невладиних организација у 2022. години по позиву износи 570.000. динара.
Износ одобрених средстава може бити мањи од износа тражених средстава. Градска општина Нишка Бања нема обавезу да потроши сва расположива средства за ову намену, а финансираће само квалитетне пројекте који испуњавају дефинисане критеријуме.

  1. ТРАЈАНјЕ ПРОГРАМА

Средства се додељују за програме који ће трајати најдуже до 15. децембра 2022. године.

  1. КРИТЕРИЈУМИ ЗА ИЗБОР ПРОГРАМА

Избор програма који ће се финансирати средствима буџета Градске оптине Нишка Бања вршиће се применом следећих критеријумима :

  1. Усклађеност пројекта са захтевима конкурса – максимално 10 бодова;
  2. Референце програма: област у којој се реализује програм, дужина трајања програма, број лица која се укључује у програм, могућност развијања програма и његова одрживост – максимално 10 бодова;
  3. Остварени резултати претходних година и кадровска опремљеност – максимално 10 бодова;
  4. Циљеви који се постижу: обим задовољавања јавног интереса, степен унапређења стања у области у којој се програм спроводи – максимално 10 бодова;
    5. Сарадња и праћење јавног интереса и значаја локалне заједнице – максимално 10 бодова;
  1. ОБАВЕЗНА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА КОЈУ ТРЕБА ДОСТАВИТИ Учесник конкурса обавезан је да достави следећу документацију:
  1. Попуњен образац пријаве са прилозима (Образац предлога програма, Образац буџета програма са наративним приказом буџета и Образац изјаве да средства нису на други начин обезбеђена)
  2. Доказ о ликвидности удружења, односно извештај о завршном рачуну за претходну годину уколико конкурише за износе преко 500.000 динара.
  1. НАЧИН ПРИЈАВЛјИВАНјА НА КОНКУРС

Оверен и одштампан Образац пријаве са обавезном пратећом конкурсном документацијом доставља се у затвореној коверти са назнаком:

Пријава на јавни позив за финансирање/суфинансирање пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета ГО Нишка Бања за 2022. годину, уз назнаку

„НЕ ОТВАРАТИ ПРЕ САСТАНКА КОМИСИЈЕ
ЗА ОТВАРАНјЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА“

и истакнутим називом подносиоца пројекта, на пошти или писарници Градске општине Нишка Бања на адреси:
ГРАДСКА ОПШТИНА НИШКА БАНјА

КОНКУРСНА КОМИСИЈА

ШКОЛСКЕ ЧЕСМЕ ББ, 18205 НИШКА БАНјА.

Конкурсна документација може се преузети на интернет страници Градске општине Нишка Бања: www.гонискабања.орг.рс
За додатне информације можете се обратити на број телефона 062 80 14 286 или путем електронске поште на адресу маринајовиц77@нискабања

8. РОКОВИ ЗА ПОДНОШЕНјЕ ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС И ОДЛУЧИВАНјЕ О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА УДРУЖЕНјИМА

  1. Рок за подношење пријаве на овај јавни конкурс је 15 дана од дана објављивања јавног позива (08.06.2022. год.).
  2. Листа вредновања и рангирања пријављених програма, коју утврђује комисија, биће објављена на званичној интернет страници Градске општине Нишка Бања и на огласној табли Градске општине Нишка Бања, у року од највише 60 дана од дана истека рока за подношење пријава.
  3. Одлука о избору програма којима се из буџета Градске општине Нишка Бања додељују средства биће објавњена у року од пет дана од дана доношења.
  4. Неблаговремене пријаве, као и пријаве које је поднело удружење које не испуњава услове за учешће на конкурсу, не разматрају се.
  5. Непотпуне пријаве, односно непотпуно или непрецизно представљени програми или остала конкурсна документација, не разматрају се.
  1. ПРЕДСТАВНИЦИ СТРУЧНЕ ЈАВНОСТИ

Позивају се сви независни стручњаци/представници стручне јавности да се пријаве за рад у комисији коју образује Веће Градске општине Нишка Бања, у складу са прописима за следеће области: култура, заштита животне средине, омладина и активизам младих.
Кантидати треба да имају стечено високо образовање на студинама другог степена (дипломске академске студије-мастер, специјалистичке академске студије), односно на основним студијама у трајању од најмање четири године.
Поред доказа о завршеном факултету, кандитати треба да поседују доказ о стручним резултатима, да имају најмање 10 година радног искуства у струци и да имају пребивалиште на територији Градске општине Нишка Бања.
Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса.
Пријава на конкурс садржи име и презиме кандидата, датум и место рођења, адресу становања, податке о образовању, податке о врсти и дужини радног искуства с кратким описом послова на којима је кандидат радио, податке о стручном усавршавању и податке о посебним областима знања. Пријава на конкурс мора бити својеручно потписана.
Пријаве се достављају на адресу: Градска општина Нишка Бања, Школске чесме бб, 18205 Нишка Бања, „Пријава за представника стручне јавности за рад у конкурсној комисији“.

Број: 23/3-22-03
Датум: 24.05.2022. год.

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА

Председник

Душан Живковић,с.р.