ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ У ОДРЖАВАНјУ ОСНОВНИХ ШКОЛА И ДЕЧИЈИХ ВРТИЋА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2022. ГОДИНУ

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ У ОДРЖАВАНјУ ОСНОВНИХ ШКОЛА И ДЕЧИЈИХ ВРТИЋА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2022. ГОДИНУ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ГРАД НИШ
ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА
Број: 2/7-2022-03
Датум: 12.01.2022.

На основу члана 4. Правилника о додели средстава из буџета Градске општине Нишка Бања за програме и пројекте удружења грађана и невладиних организација бр. 24/2-2020-03 од 27.02.2020.године, Веће Градске општине Нишка Бања на седници одржаној дана 12.01.2022. године, расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ У ОДРЖАВАНјУ ОСНОВНИХ ШКОЛА И ДЕЧИЈИХ ВРТИЋА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2022. ГОДИНУ

Јавни позив се расписује за пројекте основних школа и дечијих вртића на подручју Градске општине Нишка Бања који се реализују у 2022. години.
Укупан износ средстава опредељених за финансирање и суфинансирање пројеката основних школа и дечијих вртића износи 3.000.000,00 динара.
Средства за финансирање и суфинансирање пројеката предвиђена су за:
– Помоћ у одржавању основних школа и дечијих вртића

Пријава на конкурс врши се на апликационом формулару. Електронска верзија апликационог формулара се може преузети на званичној веб страници Градске општине Нишка Бања www.гонискабања.орг.рс. Конкурсна документација се може преузети у просторијама Градске општине Нишка Бања, Школске чесме бб, 18205 Нишка Бања. Сваки други начин аплицирања је неприхватљив.

Уз пријаву, обавезно доставити пратећу документацију:

  1. Доказ о отвореном наменском динарском подрачуну у Управи за трезор Ниш и фотокопију картона депонованих потписа;
    2. Саставни део пријаве је и изјава одговорног лица да су сви подаци наведени у пријави истинити и тачни и да ће додељена средства (уколико буду додељена) бити наменски утрошена и да ће у законском року бити достављен извештај о реализацији пројекта са пратећом финансијском документацијом;
    Комплетна документација за јавни конкурс доставља се у затвореној коверти на чијој полеђини се наводе подаци о подносиоцу пројекта.
    Подносиоце који поднесу непотпуне или неуредне пријаве на конкурс, надлежна комисија ће у року од 10 дана обавестити и позвати их да уреде документацију.
    Подносиоци чији пројекти којима конкуришу, по оцени надлежне комисије и Већа Градске општине Нишка Бања нису одобрени за финансирање, обавештавају се о томе у року од 15 дана од дана доношења решења.

Кориснику средстава који није средства утрошио наменски у складу са програмом односно пројектом, наведеном структуром трошкова и до висине средстава тражених од Градске општине Нишка Бања назначеној у пријави, неће бити разматрана пријава на нови конкурс.
Учесници конкурса који су добили мањи износ од тражених средстава, дужни су да у року од осам дана од дана обавештења доставе ревидиране износе структуре трошкова програма/пројекта који су наведени у пријави за јавни позив, сходно висини додељених средстава, односно обавештење о томе да ли одустају од средстава која су им додељена.
На полеђини коверте навести „Ревидирани програм/пројекат“.
Комисија за спровођење конкурса за доделу средстава за помоћ у одржавању основних школа и дечијих вртића пристигле предлоге пројеката по завршетку јавног позива доставља Већу Градске општине Нишка Бања у року од 15 дана од дана пријема захтева.
Веће Градске општине Нишка Бања на основу предлога комисије доноси Одлуку о избору пројеката који се финансирају/суфинансирају из буџета ГО Нишка Бања.
Носилац програма може на решење Градске општине Нишка Бања поднети приговор Већу Градске општине Нишка Бања у року од 8 дана од пријема решења.
Јавни позив траје од 13.01.2022. године до 31.12.2022. године.
Пријаве предлога програма односно пројеката се примају до 15.12.2022. године.
Пријаве са пратећом документацијом се достављају на адресу:

ГРАДСКА ОПШТИНА НИШКА БАНјА

КОМИСИЈА ЗА СПРОВОЂЕНјЕ КОНКУРСА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА
ЗА ПОМОЋ У ОДРЖАВАНјУ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА И ДЕЧИЈИХ ВРТИЋА

ШКОЛСКЕ ЧЕСМЕ ББ, НИШКА БАНјА

Са назнаком: Пријава на јавни позив за доделу средстава за помоћ у одржавању основних школа и дечијих вртића за 2022. годину из буџета ГО Нишка Бања уз назнаку

„НЕ ОТВАРАТИ ПРЕ САСТАНКА КОМИСИЈЕ
ЗА ОТВАРАНјЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА“

За додатне информације на располагању је број телефона: 062/80 14 286, сваког радног дана од 07:30 до 15:30 часова.

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА

Председник

Душан Живковић