Изложба Мартине Митић у Галерији НКЦ-а

Изложба Мартине Митић у Галерији НКЦ-а

Поводом међународног Дана особа са инвалидитетом у Галерији Нишког културног центра преко пута Градске болнице,  отворена је изложба слика Мартине Митић, младе уметнице оштећеног слуха.
Мартина Митић, рођена је 1993. године у Нишу. Завршила је Уметничку школу, смер дизајн ентеријера. Дипломирала је 2012. године на Факултету уметности у Нишу, одсек – сликарство у класи проф. Бранислава Башића. Од 2016. је чланица Управног одбора фонда ПОНС. Завршава мастер студије на истом факултету.
Иако има тешко оштећење слуха, успела је да заврши редовну школу и савлада све са великим успехом.
Излагала је на групним изложбама:
– „Изложба цртежа студената Факултета уметности у Нишу„, Културни центар Рибница, Краљево, 2015.
– „XИИИ Бијенале студентских цртежа Србије“ , Дом културе Студентски град, Београд, 2015.
– „Мозаик и зграфити“ , Нишки културни центар, Ниш 2016
– „Мозаик малог формата XИ“, Мала галерија УЛПДУС-а, Београд 2016

Рецензија

„Са непуне 2 године је изгубила слух… Убрзо после тога, креће њена борба…Учила сам је да говори, сликајући. Упијала је све као платно жедно боје. Развијала је своју љубав према сликарству сваким даном, све више. Тако је и њен вербални говор напредовао. Музику није слушала, она ју је осликавала. Боје су биле њене играчке. После сваког играња, иза себе је остављала прегршт цртежа и слика. Увек упорна, вредна…много труда, рада стоји иза ње…много људи и подршке. Како би она умела да каже: „Будите поносни на себе, јер сте део мог успеха. Свако од вас је карика у том ланцу, без које не бих успела.“