Хотели у Нишкој Бањи ускоро поново на продају

Хотели у Нишкој Бањи ускоро поново на продају

Чувени нишкобањски хотели “Озрен” и “Партизан”, који годинама не раде, како каже председник Општине Нишка Бања Дејан Јовановић, од наредне године могли би да добију нове власнике, јер ће бити расписана јавна лицитација за њихову продају.

Након што је Пореска управа ставила “Озрен” и “Партизан” под хипотеку, јер, како објашњава Јовановић, досадашњи власник Срба Илић није плаћао порез, тек од пре неколико дана створени су услови за расписивање лицитације.
Било је 28 неких забележби које се тичу тих хотела, које су онемогућавале лицитацију. Пре неки дан је и последња забележба скинута са тих хотела и сада очекујемо да Пореска управа у најскорије време распише лицитацију. Од понедељка ћемо можда да знамо и тачан датум лицитације – рекао је Јовановић.

Он додаје да ће продајом тих хотела, доћи и и до њиховог уређивања, па, како каже, неће више представљати ругло Нишке Бање.
Сви хотели би требало да добију новог власника. Мени није битно да ли је то Срба Илић или неки нови власник, мени је битно да хотели раде и да не представљају више ругло у Нишкој Бањи – рекао је Јовановић.

Подсетимо, хотели су током приватизације продати “Србија туристу” чији је власник амерички бизнисмен нишког порекла Срба Илић и од тада су њихова врата затворена.

Илић је 2014. продао „Озрен“ и „Партизан“ сопственој фирми из Руме, али због неплаћања пореза, Пореска управа је оба хотела ставила под хипотеку.

 

 

Извор: ЈУЖНЕ ВЕСТИ