Градска општина Нишка Бања и Дом здравља Ниш настављају успешну сарадњу

Градска општина Нишка Бања и Дом здравља Ниш настављају успешну сарадњу

Састанак председника Градске општине Нишка Бања са директором Дома здравља Ниш и његовим сарадницим, у циљу наставка успешне сарадње, одржан је дана 04.08.2016. године у просторијама Градске општине Нишка Бања .

1

Дом здравља Ниш је највећа здравствена установа на нивоу примарне здравствене заштите чији је оснивач локална самоуправа. Један од битних стратешких циљева у раду Дома здравља Ниш је сарадња са свим општинама Града Ниша.
У духу добре праксе а у интересу становништва, руководство Дома здравља Ниш негује добру сарадњу са председницима Градских општина у свим сегментима, при организовању јавних промоција на тему здравља и здравих стилова живота, превенције болести и акција у којима су здравствени радници Дома здравља Ниш ишли у сусрет корисницима.
Са задовољством можемо рећи да је постигнут договор око даље сарадње и заједничких активности у будућем раду.
Градска општина Нишка Бања, по речима председника општине Дејана Јовановића, је «Бања за здраве» и «Бања за младе» али и општина која брине за здравље својих грађана.„У сарадњи са Домом здравља Ниш, прошле године организовали смо више кампања, предавања и активности за становнике градског подручија, а током овог лета спроведена је и активност -«Приближимо се пацијентима», на сеоском подручију општине- истакао је председник ове Градске општине.
На територији ове општине имамо 6 здравствених амбуланти у којима ради 9 лекара опште медицине, 2 педијатра и 2 стоматолога- рекао је доцент др Милорад Јеркан, директор Дома здравља у Нишу.Он је такође истакао да ће будућа сарадња бити унапређена организацијом промотивних активности за младе у вечерњим часовима.