Градња аква парка међу најважнијим пројектима у 2021. години

Градња аква парка међу најважнијим пројектима у 2021. години

Одборници Скупштине Града Ниша усвојили су на јучерашњој седници буџет града, који за 2021. годину износи 11.8 милијарди динара.

Осврћући се на буџет града, председник Градске општине Нишка Бања, Душан Живковић и председник Скупштине Томислав Костић, не крију задовољство и изражавају велику захвалност градоначелници Града Ниша, госпођи Драгани Сотировски и свим одборницима који су препознали да је улагање у капиталне пројекте, који ће се наредне године реализовати у Нишкој Бањи, покретач развоја Градске општине Нишка Бања, која је велики потенцијал за развој Града Ниша.

Наиме ради се о пројектима изградње Аква парка и Кулиште.

За изградњу аква парка град је определио парцелу на “Лозном калему” на самом улазу у Нишку Бању. Предвиђено је издвајање 496 милиона динара за изградњу прве фазе.

За други, али не и мање вредан пројекат “Кулиште” у буџета града планирано је 20 милиона динара, док је Министарство трговине, туризма и телекомуникација издвојило 40 милиона.

Како је и раније истакла градоначелница Ниша, “задатак је да Нишку Бању учинимо препознатљивом у туризму. Град је ту да помогне у оном делу да Бања има боље садржаје, да уреди простор и да добије све што једна бања мора и треба да има”. Само синергијом Града Ниша и Градске општине Нишка Бања може се Бањи вратити стари сјај и заслужено место на туристичкој мапи Србије.