Градска општина Нишка Бања се припрема за славу: Све спремно за СВЕТОГ ИЛИЈУ

Градска општина Нишка Бања се припрема за славу: Све спремно за СВЕТОГ ИЛИЈУ

У централном делу парка у Нишкој Бањи постављена је нова бина код фонтане, што је још један корак више у уређењу овог дела пошто су недавно тезге које су се налазиле у главној улици земањене дрвеним кућицама, каже Дејан Јовановић, председник општине Нишка Бања.

Он додаје да је бина добијена од Европске уније захваљујући прекограничном ИПА пројекта. У време прославе славе Нишке Бање, Светог Илије, бина ће бити на располагању гостима који тим поводом долазе, односно, већ афирмисаним групама и извођачима.

“Након тога ће бити на располагању неафирмисаним уметницима који желе да покажу своје стваралаштво за шта смо расписали и конкурс”, додаје Дејан Јовановић.

Дејан Јовановић, председник ГО Нишка Бања

 

Нишка Бања се, иначе, припрема да прослави славу, Светог Илију, 2. августа.

“Слава ће као и увек започети литургијом у цркви Светог Илије у бањи, наставиће се догађајем који организује Дом здравља, “Дани здравља у Нишкој Бањи”, а након тога у 18 сати у амфитеатру стационара Нишка Бања биће одржана свечана академија”, објашњава Јовановић.

Општина Нишка Бања за славу очекује око 300 гостију. За време славља и опуштања госте ће забваљати Саита и Црне мамбе на шеталишту и то са новопостављене бине.

Председник градске општине Нишка Бања додаје да је ново уређење бање, са свим новим садржајима који су сада понуђени, преузето од Сокобање. Општина је уложила око милион динара да обезбеди да свака кућица, има их 17, добије струју.

“Кућице ће бити на располагању свима који су до сада продавили сувенире на шеталишту, а на овај начин цео прсотор ће изгледати много урешеније и лепше”, додаје Дејан Јовановић.

“Туристи али и посетиоци Бање из Ниша и даље ће у много пријатнијем амбијнету могу да купе неки од сувенра који су им понуђени, али и пољопривредне производе из овог краја”.

 

ИЗВОР: НИШКЕ ВЕСТИ