Општина Нишка Бања добила ново руководство

Општина Нишка Бања добила ново руководство

На другој седници Скупштине градске општине Нишка Бања, изабрано је ново руководство које ће предводити општину у наредне четири године.

За председника општине изабран је Дејан Јовановић, дипл. економиста, са Изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује.

Дејан Јовановић, рођен је 03.07.1969. године. Дипломирао је на Економском факултету у Нишу. Од 1995. до 1999. године радио је у приватном сектору, а 2000. године именован је за Начелника за привреду и финансије Општинске управе Нишка Бања. Од 2002. до 2008. године ради као заменик директора у Натионал Банк оф Грееце, Филијала Ниш где је на тој позицији остао и након спајања са Војвођанском банком. 2012. године изабран је за одборника у Скупштини Града Ниша, Шефа одборничке групе Српске напредне странке и председника Одборна за именовање.  Крајем маја 2014. године био је заједно са Оливером Дреновац и Миодрагом Милошевићем део делегације која се састала у Бриселу са Радном групом за Западни Балкан Комитета Региона ЕУ.

Октобра 2015. изабран је за копредседавајућег Заједничког консултативног одбора Комитета региона ЕУ – Србија од када активно учествује у раду овог тела на пословима приближавања локалне самоуправе у Србији стандардима ЕУ.

Председник наѕорног одбора Црвеног крста Србије од 2004. године. Председник Црквене општине Нишка Бања од 2000. године. Председник Одбојкашког клуба „Ниш“ од 2013. године.

Новоизабрани председник општине, каже да ће се бања подједнако развијати у три правца.

„Моји планови су да се Нишка Бања развија у три јако битна правца. Први је развој туризма, како у самом центру бање, тако и на ободима, развој екстремних спортова је приоритет, као што су планинарење, бициклизам и параглајдинг који се све успешније негује у Нишкој Бањи. Радићемо доста и на развоју сеоског туризма, који може да да одличне резулате. Као други битан правац сматрам развој предузетништва, где ћемо водити рачуна о едукацији младих предузетника уз помоћ коју ће пружати општина. Као трећа најбитнија ствар сматрам развој пољопривреде у селима око бање“, каже Јовановић

Заменик председника општине биће Жарко Милошевић, економиста, са Изборне листе Јединствена Србија – Драган Марковић Палма – Домаћински.

За заменика председника Скупштине изабрана је Сузана Стаменковић, дипл. економиста,  са Изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује.

За чланове Већа Градске општине Нишка Бања изабрани су Љубиша Павловић, Душан Живковић, Мирослав Ђокић, Љубиша Станковић и Милош Миленковић.