Opština Niška Banja dobila novo rukovodstvo

Opština Niška Banja dobila novo rukovodstvo

Na drugoj sednici Skupštine gradske opštine Niška Banja, izabrano je novo rukovodstvo koje će predvoditi opštinu u naredne četiri godine.

Za predsednika opštine izabran je Dejan Jovanović, dipl. ekonomista, sa Izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

Dejan Jovanović, rođen je 03.07.1969. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Od 1995. do 1999. godine radio je u privatnom sektoru, a 2000. godine imenovan je za Načelnika za privredu i finansije Opštinske uprave Niška Banja. Od 2002. do 2008. godine radi kao zamenik direktora u National Bank of Greece, Filijala Niš gde je na toj poziciji ostao i nakon spajanja sa Vojvođanskom bankom. 2012. godine izabran je za odbornika u Skupštini Grada Niša, Šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke i predsednika Odborna za imenovanje.  Krajem maja 2014. godine bio je zajedno sa Oliverom Drenovac i Miodragom Miloševićem deo delegacije koja se sastala u Briselu sa Radnom grupom za Zapadni Balkan Komiteta Regiona EU.

Oktobra 2015. izabran je za kopredsedavajućeg Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU – Srbija od kada aktivno učestvuje u radu ovog tela na poslovima približavanja lokalne samouprave u Srbiji standardima EU.

Predsednik nadzornog odbora Crvenog krsta Srbije od 2004. godine. Predsednik Crkvene opštine Niška Banja od 2000. godine. Predsednik Odbojkaškog kluba „Niš“ od 2013. godine.

Novoizabrani predsednik opštine, kaže da će se banja podjednako razvijati u tri pravca.

„Moji planovi su da se Niška Banja razvija u tri jako bitna pravca. Prvi je razvoj turizma, kako u samom centru banje, tako i na obodima, razvoj ekstremnih sportova je prioritet, kao što su planinarenje, biciklizam i paraglajding koji se sve uspešnije neguje u Niškoj Banji. Radićemo dosta i na razvoju seoskog turizma, koji može da da odlične rezulate. Kao drugi bitan pravac smatram razvoj preduzetništva, gde ćemo voditi računa o edukaciji mladih preduzetnika uz pomoć koju će pružati opština. Kao treća najbitnija stvar smatram razvoj poljoprivrede u selima oko banje“, kaže Jovanović

Zamenik predsednika opštine biće Žarko Milošević, ekonomista, sa Izborne liste Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma – Domaćinski.

Za zamenika predsednika Skupštine izabrana je Suzana Stamenković, dipl. ekonomista,  sa Izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

Za članove Veća Gradske opštine Niška Banja izabrani su Ljubiša Pavlović, Dušan Živković, Miroslav Đokić, Ljubiša Stanković i Miloš Milenković.