ФЕСТИВАЛ НАУКЕ – НИШКА БАЊА 2017

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ – НИШКА БАЊА 2017

Од 28. јула до 1. августа у парку у Нишкој Бањи биће организован 1. „Фестивал науке“. Током пет вечери ученици ће на занимљив и креативан начин презентовати знање стечено током школовања, са циљем да објасне и промовишу науку на начин подједнако близак и јасан свима, без обзира на године и образовање.
Тако ће удружено знање из географије и хемије ђаци показати конструисањем макете вулкана и ерупције, а енглески дељењем позитивних порука и презентацијом екстремних спортова, за које је читава територија општина веома погодна. Посетиоце очекује и наступ хора школе „Иван Горан Ковачић“, који је традиционално међу најбољим у Србији, представа, различите изложбе. Познавање оригами вештине ђаци ће приказати прављењем рамова у које ће стављати мале иконе и поклањати их пролазницима.
Завршних вечери фестивала биће приказан филм на отвореном, а за крај су припремљене „Игре без граница“ за све учеснике, а ово је само део онога што очекује мештане и посетиоце Нишке Бање током овог фестивала.
Одмах након њега, од 2. до 6. августа, биће одржана манифестација „Нишко Бањско лето“, коју ће такође одликовати најразличитији програм, а биће за сваки узраст по нешто. Оно за шта верујемо да ће извазвати највећу пажњу је концерт певача народне музике Мирослава Илића, који ће наступити 4. августа. Детаље ове манифестације добићете у наредним данима.
Фестивал су организовали наставници и ученици основних школа са територије Градске општине Нишка Бања: „Иван Горан Ковачић“ из Нишке Бање, „Ђура Јакшић“ из Јелашнице и „Душан Тасковић Срећко“ из Сићева, уз подршку Општине.

ПРОГРАМ:

ПЕТАК, 28.07.2017. године, 18:00 – 19:30 часова
Музичка култура, Српски језик
– Наступ хора, песме и игре


СУБОТА, 29.07.2017. године, 18:00 – 19:30 часова
Историја, Географија, Биологија
– Изложба „Нишка Бања некада и сад“
– Представа „Ватромет“
– Изложба „Физичари на новчаницама“
– Пано са фотографијама и цитатима (афирмација љубави, пријатељства, вере)


НЕДЕЛјА, 30.07.2017. године, 18:00 – 19:30 часова 
Физика, Енглески језик, Психологија, Педагогија, Историја
– Мали огледи
– Презентација цркве Св. Илија, Н. Бања
– Радионица: израда рамова за иконе
– Промоција екстремних спортова
– Озонски омотач
– Мало се потруди – насилан не буди


ПОНЕДЕЛјАК, 31.07.2017. године, 18:00 – 22:30 часова
Физика, Хемија, Информатика
Биоскоп на отвореном


УТОРАК, 01.08.2017. године, 20:00
ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦЕ