Дан младих у Нишу посвећен борби против насиља

Дан младих у Нишу посвећен борби против насиља

У суботу, 12. августа и у Нишу ће бити обележен Међународни дан младих, а низом радионица, изложбом фотографија и пројекцијом филмова на нишавском кеју у центру града, пропагираће се борба против сваке врсте насиља. Програм ће почети у 17 сати, а предвиђено је да се све заврши у 22.

Сви млади који одлуче да посете ову манифестацију моћи ће да учествују у уметничкој радионици, на којој ће имати прилике да сами осликају мајице и понесу их са собом, након завршетка радионице.
Са жељом да пробудимо свест појединаца и појединки, као и читавог друштва о значају безбедности младих, а кроз уметнички изражај, низ перформанса и неколико одабраних филмова, приказаћемо део препознатих проблема, које су млади дефинисали кроз програмске активности последњих месеци – кажу организатори.

Програм организује Канцеларија за младе Општине Медијана, у сарадњи са канцеларијама за младе Општине НИШКА БАЊА, Пантелеј, Палилула и Црвени Крст, партнерским организацијама и неформалним групама.

Комплетна сатница:

17:00 – 17:30 Окупљање на мосту код Тврђаве, Ђ Дојчиновић

17:30 – 18:30 Перформанс чланова Буди мушко Клуба: Алкохол није опција!

18:30 – 19:30 Радионица Удружења уметника/ца АРТЕФ: Осликавање мајица – принт против вршњачког насиља

19:30 – 20:00 Данијел Јакимовски и Божица Милојевић, уметнички перформанс

20:00 – 21:00 Изложба фотографија дуж бедема (од моста до амфитеатра) удружење Зелени кључ: Природне лепоте и еколошка некултура

21:00 – 22:00 Пројекције краћих филмова на амфитеатру превенција насиља, безбедност младих, вршњачко насиље, промоција кампа

 

ИЗВОР: ЈУЖНЕ ВЕСТИ