Централни парк у Нишкој Бањи сада красе дрвене бараке

Централни парк у Нишкој Бањи сада красе дрвене бараке

Централни парк у Нишкој Бањи сада красе дрвене бараке које су замениле досадашње импровизоване тезге.

На иницијативу Градске општине Нишка Бања, уз сарадњу са продавцима постављено је двадесетак дрвених барака, направљених од природног материјала које су се уклопиле у простор и дале му нову динамику.

вибер имаге4 вибер имаге2

„Дрвене бараке у Нишкој Бањи су потпуно исте као оне у Сокобањи. Захваљујући доброј сарадњи нацрте ми је дао председник те општине. Ми смо уложили око милион динара да обезбедимо да свака кућица има своју разводну таблу, осигураче и троструку заштиту“, рекао је председник општине Дејан Јовановић.

Постављено је укупно 17 дрвених кућица. На њима ће се продавати адекватна роба (сувенири, грнчарија, ручни радови, производи домаће радиности). Тачније десет ће бити намењене за продају сувенира и за старе занате, а на овим осталим ће се продавати куповни сувенири и пчелињи производи.

Кућице су постављене од кафића „Путник“ до краја парка.

„Пазили смо да не заклонимо речицу, поред које ће бити само клупе“, напоменуо је Јовановић и додао да је изглед бање променила и нова бина која се налази са десне стране парке.

„Она ће ту бити целог лета, демонтираћемо је тек пред почетак зиме, она ће служити за концерте и други програм, али ћемо је нудити и неафирмисаним бендовима и другим талентованим младим људима који желе нешто да покажу“, истакао је први човек општине Нишка Бања.

Каже и да се завршава реконструкција стаза, која се ради захваљујући заједничком пројекту Нишке Бање и бугарске општине Костенец. Радови ће бити завршени до јесени.