Бициклистичка трка по обронцима Суве планине

Бициклистичка трка по обронцима Суве планине

Узбрдице и низбрдице, земља и камен, те уска стазица са серпентинама по обронцима Суве планине, поручују у Бициклистичком клубу Наиссус, оставиће без даха све оне који се одваже да учествују на овогодишњем издању Сува Еxтреме Цхалленге МТБ маратона. Могу се пријавити сви заинтересовани, а трка је заказана за 2. септембар у Нишкој Бањи.

Они који желе да се надмећу у планинском бициклизму моћи ће да бирају стазе у зависности од спремности – ону од 25 или 55 км. Старт и циљ трке биће у Нишкој Бањи, одакле пут води ван насељених подручја, до села Коритник, а затим тик испод врха Мосор.

Сем њега, бициклисти ће имати прилике да виде и највише врхове Суве планине – Мосор, Соколов камен и Трем, који ће се,кажу организатори, “указивати се као на длану”.
И ове године ће сви љубитељи бициклизма имати прилику да уживају у несвакидашњим пределима и нетакнутој природи, наизменично кроз листопадну, четинарску шуму и поља папрати. Учесници ће имати прилику да се окрепе леденом изворском водом врхунског квалитета неколико пута дуж стазе – кажу у нишком клубу.

Циљ акције, која се одржава другу годину заредом, је да представи дивљу природу Суве планине, а очекује се већи број учесника из Србије и региона.

 

Извор: ЈУЖНЕ ВЕСТИ