Бициклистичка акција “Буди бржа од канцера” пролази кроз Нишку Бању

Бициклистичка акција “Буди бржа од канцера” пролази кроз Нишку Бању

Према подацима, заједничко тумору свих женских репродуктивних органа је да су шансе за излечење веће од 90 %, уколико се открије на време. Међутим, ако се касно дијагностикује, могућности за опоравак падају на мање од 25 %.

По угледу на европску акцију “Вожња за жене”, која има циљ да скрене пажњу на проблем оболевања женских репродуктивних органа од рака, слична активност организована је и у Србији. Тако су овог викенда бициклисти-рекреативци из Јагодине кренули на југ, а план је да за 8 дана пређу 600 км и на том путу обиђу веће градове у овом делу земље.

Како кажу у Удружењу грађана Јагодински бициклисти, који су организатори, екипу која ће возити чини 13 рекреативаца. Најмлађи има 42, а најстарији 63 године и нико од њих се никада није бавио бициклизмом.
Тим који вози чине бициклисти-рекреативци различитих занимања, сви уједињени у одлучности да својим мајкама, женама, сестрама, ћеркама и свим женама Србије пренесу поруку – Буди бржа од канцера – кажу у Удружењу.
Од градова на југу, бициклисти ће обићи Пирот, Звоначку Бању, Бабушницу, Власотинце, Лесковац, Нишку Бању, Ниш и Прокупље.

Домаћин акције у Нишкој Бањи, 29. јуна 2017. године у периоду од 11:00 до 17:00 сати, биће Градска општина Нишка Бања и Клуб самохраних родитеља. Посетиоци ће имати прилику да пробају специјалитет из котлића, погледају изложбу традиционалних ручних радова и домаћих производа, уживају у музици, а за 14:00 сати предвиђен је дочек екипе рекреативаца.