ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕНјА ГРАЂАНА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2019. ГОДИНУ (ТРЕЋИ ПОЗИВ)

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕНјА ГРАЂАНА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2019. ГОДИНУ (ТРЕЋИ ПОЗИВ)

На основу члана 8. Правилника о додели средстава из буџета Градске општине Нишка Бања за програме и пројекте удружења грађана и невладиних организација бр. 1/1-2019-03 од 09.01.2019.године, Веће Градске општине Нишка Бања расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАНјЕ/ФИНАНСИРАНјЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕНјА ГРАЂАНА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2019. ГОДИНУ
(ТРЕЋИ ПОЗИВ)

за доделу средстава за програме/пројекте од интереса за Градску општину Нишка Бања, који се реализују до 31.12.2019. године, а који се финансирају или суфинансирају из буџета Градске општине Нишка Бања из области:

– Културе
– Заштите животне средине
– Омладине и активизма младих

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право учешћа у расподели средстава буџета Градске општине Нишка Бања имају удружења грађана и невладине организације које су регистроване на територији Градске општине Нишка Бања, с тим да своје пројектне активности могу реализовати и ван територије Градске општине Нишка Бања и територије Града Ниша, али да својим активностима представљају Градску општину Нишка Бања.

Пријава на конкурс врши се на апликационом формулару. Електронска верзија апликационог формулара (мицрософт wорд формата) се може преузети на званичној веб страници ГО Нишка Бања: www.гонискабања.орг.рс или узети копију апликационог формулара у просторијама ГО Нишка Бања. Сваки други начин аплицирања је неприхватљив.

Уз пријаву, обавезно доставити пратећу документацију:

1. Попуњен образац предлога програма/пројекта (апликациони формулар);
2 фотокопију извода из статута удружења из којег се види да се циљеви удружења остварују у области у којој се програм реализује;
3. Уверење (потврду, извод) да је удружење уписано у регистар надлежног органа – Агенције за привредне регистре;
4. Саставни део пријаве је и изјава одговорног лица да су сви подаци наведени у пријави истинити и тачни и да ће додељена средства (уколико буду додељена) бити наменски утрошена и да ће у законском року бити достављен извештај о реализацији пројекта са пратећом финансијском документацијом.

Укупан износ средстава планиран из буџета ГО Нишка Бања за финансирање/суфинансирање програма/пројеката удружења грађана или невладиних организација у 2019. години по другом позиву износи 600.000. динара.

Учесници конкурса којима је одобрен мањи износ од тражених средстава, дужни су да у року од осам дана од дана обавештења доставе ревидиране износе структуре трошкова програма/пројекта који су наведени у Пријави за јавни позив, сходно висини додељених средстава, односно обавештење о томе да ли одустају од средстава која су им додељена.
На полеђини коверте навести „Ревидирани програм/пројекат“ Назив и адресу удружења.
Листу вредновања и рангирања пријављених програма и пројеката у року који не може бити дужи од 60 дана од дана истека рока за подношење пријава, утврђује конкурсна комисија, која се објављује на званичној инернет страници ГО Нишка Бања и на огласној табли ГО Нишка Бања.
Учесници имају право увида у поднете пријаве и приложену документацију у року од три дана од дана објављивања листе.
На ранг листу листу учесници конкурса имају право приговора у року од 8 дана од дана њеног објављивања.
Одлуку о приговору комисија доноси у року од 15 дана од дана њеног пријема.
Право приговора не задржава извршење одлуке о избору програма или пројеката за доделу бесповратних средстава.
Одлуку о избору програма и пројеката којима се из буџета Градске општине Нишка Бања додељују средства за подстицање програма и пројеката или недостајућег дела средстава за финансирање програма и пројеката, Веће Градске општине Нишка Бања доноси у року од 30 дана од дана истека рока за подношење приговора, која се објављује на званичној инернет страници ГО Нишка Бања и на огласној табли ГО Нишка Бања.

Јавни позив траје од 14.06.2019. године до 29.06.2019. године.

Пријаве предлога програма односно пројеката се примају до 29.06.2019. године до 15:30 часова.

Лице за контакт: Марина Јовић, тел: 062 80 14 286

Комплетне документације се достављају на адресу:

ГРАДСКА ОПШТИНА НИШКА БАНјА

КОНКУРСНА КОМИСИЈА

СИНЂЕЛИЋЕВА 3, НИШКА БАНјА.

Са назнаком: Пријава на јавни позив за финансирање/суфинансирање пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета ГО Нишка Бања за 2019. годину, уз назнаку

„НЕ ОТВАРАТИ ПРЕ САСТАНКА КОМИСИЈЕ ЗА ОТВАРАНјЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА“

НЕПОТПУНЕ И НЕБЛАГОВРЕМЕНЕ ПРИЈАВЕ СЕ НЕЋЕ РАЗМАТРАТИ.

 

 

 

Број: 36/1-2019-03
Датум:14.06.2019.год.

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА

Председник

Дејан Јовановић