14 милиона Нишкој Бањи због пропуста прошле власти

14 милиона Нишкој Бањи због пропуста прошле власти

Усвајањем амандмана Градског већа Града Ниша на Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о градском буџета за 2016. годину одобрена је једнократна финансијска помоћ општини Нишка Бања.

дј

„17-оро људи из Нишке Бање је тужило општину јер прошли сазив општинске власти 11 месеци није исплатио одборничке паушале, дневнице, превоз и разне друге накнаде који су имали. Сваки од њих је поднео по неколико тужби по различитим основама, тако да поред тих тужби иду и трошкови суда, судског вештака и адвоката. Занимљиво је да тада нико није тужио јер су тада били на власти, а сада опозиција, него сада кад се променила власт у Нишкој Бањи. Редовно сам обавештавао градоначелника о овом проблему. Дуговања су сада око 14 милиона динара и ако би имали тај новац да исплатимо, не би дошло до судије и извршитеља када би се износ дуговања дуплирао“, рекао је на Градском већу, председник општине Нишка Бања, Дејан Јовановић.

На Градском већу је установљено да се ради о финансијској неодговорности и да постоји могућност ненаменског трошења пара и злоупотреба службеног положаја у општини Нишка Бања због ћега ће, највероватније, реаговати надлежне институције.

„Усвајањем одлуке о једнократној помоћи од 14 милиона за општину Нишка Бања желимо да мирно и превентивно решимо проблем дуговања који је неко други направио а не садашњи сазив опшинске власти и избегнемо судске и извршитељске трошкове“, истакао је заменик градоначелника Милош Банђур.