Вода све ближа Радикиној Бари

Заједничким ангажовањем житеља Радикине Баре и општине Нишка Бања крајем новембра кренула је изградња цевовода која ће воду од сеоског извора довести до самог села што ће омогућити изградњу секундарне водоводне мреже. Председник Савета грађана Радикине Баре Војкан Арсић каже да су мештани покренули акцију изградње водовода, јер нису више могли да чекају да им неко из града помогне. „Потребе Радикине Баре за водом су све веће, а у целом селу имамо само три чесме. За изградњу водовода пријавило се 46 домаћинстава, а свако је уплатило по 4.000 динара. Општина Нишка Бања је здушно подржала нашу акцију и обезбедила нам помоћ за набавку резервоара и цеви, а пружа нам и помоћ око ископа канала“, истакао је Илић и додао да је то прва помоћ која је стигла у Радикину Бару после четири деценије.

Председник општине Нишка Бања Зоран Видановић изјавио је да већ неколико година општинска власт покушава да заједно са мештанима реши проблем водоснабдевања Радикине Баре.

„Упорно смо покушавали свих протеклих месеци да проблем решимо институционалним путем, тако што би свака од надлежних институција у граду одрадила свој део посла. У више наврата сам молио директора ЈКП „Наисус“ да то предузеће уради идејни пројекат за водосанбдевање Радикине Баре, али ти апели нису уродили плодом. Мештани су због тога узели ствар у своје руке, а општина Нишка Бања ће им помоћи да реше проблем“, изјавио је Видановић.

Директор Дирекције за управљање и развој Нишке Бање Синиша Крстић истакао је да ће цевовод који ће мештани поставити омогућити изградњу још једне чесме и водоводне мреже у самом селу. „Биће постављено укупно 1.100 метара цеви, тако да ће вода бити спроведена од извора па све до последње куће у селу. Капацитет тих цеви биће сасвим довољан да на њих буду прикључена сва домаћинства“, рекао је Крстић.

Према његовим речима, општина Нишка Бања и Дирекција за управљање и развој Нишке Бање помогли су прошле године мештанима Радикине Баре да на извору изграде станицу за хлорисање, а помоћи ће им и око набавке хлоринатора.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.