Uspešan završetak polu-sezone

Uspešan završetak polu-sezone

Takmičari tekvondo kluba „Levijatan“, iz Niške Banje, pod vođstvom glavnog trenera Ivana Dimitrijevića, crni pojas šesti dan, uspešno su završili prvu polovinu takmičarske tekvondo sezone. Posle turnira „12th Omega Cup“, održanog u Hali sportova „Ranko Žeravica“, na kome je učestvovalo više od 40 klubova kako iz Srbije, tako i iz BIH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kipra, Grčke, Kenije i Crne gore. Preko 500 takmičara pokazalo je zavidne borilačke veštine. Takmičar TK „Levijatan“ osvojio je zlatnu medalju.

Tim je učestvovao na prvom kolu “Liga grada Niša”, na kome su se takmičili svi Niški klubovi. Šest takmičara osvojilo je zlatne medalje.

21. maja pet takmičara su izašla na najveći tekvondo turnir koji je ikada bio održan u Nišu, takmičilo se je 450 takmičara iz sedam zemalja. Osvojeno je 4 zlatna odličja i 1 bronza.

Kraj polu-sezone je obeležilo državno prvenstvo “Prvenstvo Srbije”, održano 28. maja u sportskom centru “Voždovac” na Banjici. Učestvovalo je 6 takmičara koji su osvojili 5 zlatnih i 1 bronzanu medalju.

Tekvondo klub “Levijatan” iz Niške Banje je ove polu-sezone osvojio 16 zlatnih i 2 bronzane medalje, od toga dva takmičara su skupili dovoljno poena za ulazak u reprezentaciju pa očekujemo, ako se pozitivni rezultati nastave i u drugoj polovini  sezone, da će klub imati minimum dva takmičara koji će braniti boje Srbije.