Ускршњи мини баскет фестивал

Око 800 девојчица и дечака из 42 клуба из читаве Србије учествовало је на 7. Ускршњем мини баскет фестивалу у Нишкој Бањи који је 16. априла одржан у Нишкој Бањи. Представник Удружења „Мини баскет Србије“ Раде Георгијевски изјавио је да је по броју учесника, бањски Ускршњи фестивал један од два најмасованија турнира у мини баскету у Србији. „Из године у годину је све већи оѕив клубова и деце, а томе свакако доприноси и чињеница да се турнир у Нишкој Бањи организује већ седму годину заредом. Као и ранијих година, није било проглашења победника, већ су сва деца која су играла баскет добила медеље и сматрана победницима. Косаркаски клуб „Старс“ из Аранђеловца имао је највише екипа на турниру и највећи број учесника и њему је припао прелазни пехар за масовност“, рекао је Георгијевски и подсетио да су на мини баскет фестивалу учествовала деца рођена 2002. године и млађа.

Георгијевски је рекао да због непоклапања ускршњих празника и распуста на овогодишњем Ускршњем фестивалу у Нишкој Бањи нису учествовали кошаркашки клубови из земаља у окружењу. Он је објаснио да је мини баскет, кошарка прилагођена деци. На фестивалу у балон сали у Нишкој Бањи, како је истакао Георгијевски, утакмице су трајале четири пута по осам минута, кошеви су били спуштени на 2,6 метара, а играло се кошаркашким лоптама мањим од стандардних.

Представник Омладинског кошаркашког клуба „Јуниор“ Томислав Симић истакао је да су клубови који учествују у организацији Ускршњег мини баскет фестивала изузетно захвални општини Нишка Бања и Кошаркашком савезу Источне Србије на помоћи око организовања фестивала. „Код нас не постоји кошаркашка лига за децу узраста до десет година тако да је ово изврсна прилика да деца играју кошарку и да кроз игру заволе овај спорт“, изјавио је Симић.

Организатори фестивала били су Градска општина Нишка Бања, Удружење „Мини баскет Србије“ и нишки клубови ОКК „Нибак“ и ОКК „Јуниор“.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.