U čairskom bazenu plesali „Nišku Banju“

U čairskom bazenu plesali „Nišku Banju“

Koreografije uz najrazličitiju muziku, počev od one iz filma Prljavi ples do izvorne Niške Banje, odigrale su sinhrone plivačice svih uzrasta na čairskom bazenu, a pune tribine odale su priznanje 20-godišnjoj tradiciji manifestacije “Svetosavski bal na vodi”.

Tradicionalno, bal je otvorio ples sa više od 30 igračica koje su plesale sa svećama u rukama, a popularna numera „Ameno“, koju karakteriše opuštajući new-age zvuk, upotpunila je atmosferu i dala joj dašak mističnog.

Ređali su se najrazličitiji plesovi, a publiku je posebno oduševio onaj u kome su nastupile najstarije igračice uz pesmu „Niška Banja“. Svi elementi tradicionalnog kola su bili tu, uključujući i daire koje je u vodi svirala koreograf Jelena Ristić. Jedna od učesnica Ana Jović kaže da su sve one koje su nastupile u ovoj tački plesale još na prvom balu, pre 20 godina.
I pored toga što neke od nas već dugo ne treniraju, rešile smo da se ponovo okupimo za ovaj jubilej. Jelena Ristić nam je osmislila koreografiju u kojoj je i sama učestvovala – priča Jović.

Svojih 5 minuta imale su i najmlađe članice Kluba za sinhrono i umetničko plivanje Niš, koje su plesale uz zvuke pesme “Under the sea” iz crtanog filma Mala Sirena.

Tema ovogodišnjeg “Svetosavskog bala na vodi” bila je prikaz najuspešnijih nastupa do sada, imajući u vidu da je ovo bila jubilarna 20. manifestacija.

Izvor: Južne vesti