Традиционална музика и храна

Велики летњи фестивал  наставља се вечерас у Нишкој Бањи, на платоу код фонтане.

Од 19:00 сати малишани ће се забављати у друштву инструктора плесног клуба СWИНГ . У истом термину одржаће се финалне посластичарска, уметничка и шаховска радионица.

Од 20:00 сати наступиће градски хор и оркестар „Јустинијана Прима“ из Лебана, а од 21:00 Учитељски хор „Лира“ из Ниша. На богатом репертоару ових хорова наћи ће се велики број старих изворних и староградских песама, као и руске романсе, француске шансоне и грчке песме.

У суботу 26. јула, од 18:00 до 20:00 сати познате ауто куће из Ниша, Брос ауто, Раавеx гроуп и Веља ауто љубитељима четвороточкаша  промовисаће нове моделе путничких возила. У истом термину биће оџана и изложба веспи.

Од 20:00 сати Удружења жена „Срце“ и „Круна“ представиће се изложбом традиционалних ручних радова и рукотворина. Посециоци фестивала ће такође моћи да дегустирају традиционална спрска јела која чланице ових удружења покушавају да сачувају од заборава. Удружење гљивара припремаће јела од печурака, представници Срвљига традиционални специјалитет белмуж а очекује нас и ловачки гулаш. За добро вино биће задужени винари из сићевачког виногорја, а за добру атмосферу ансамб Грош из Ниша.

Коментари су затворени.