Соколов пут – прва Скy раце трка у Србији

Планинарска трка на Сувој планини је заказана за суботу 10. мај 2014. (резервни дан у случају лошег времена је 11.мај или следећи викенд). Место окупљања, Нишка бања. По пропозицијама и форми Светске федерације ова „Небеска трка“ спада у средњу категорију трка у планини. Поред вертикал раце-а и ултра траила.

Скy раце (Небеска трка) – планинска стаза не краћа од 22км и не дужа од 50км са минимум 1.300мнв успона. Ултра траил (Ултра маратон) – трка мора бити на планинској стази која је дужа од 50км и која има више од 3.500мнв успона. Вертицал раце ( Вертикални км или Вертикална трка) – трка на планинској стази која није дужа од 5км а има више од 1.000мнв успона. Котизација – 1000 дин за тркаче, 500 дин за планинаре. Рок за пријаве и уплате котизације је 25.април.

Фантастична стаза вас води преко Коритника, Црног камена, Мосора и Соколовог камена на Трем.Једна од најтежих једнодневних рута у нашој земљи, дефинитивно са најјачим успоном са сјајним видиковцима дуж гребена Суве.Само замислите дистанцу полумаратона а да треба да попнете Миџор са нивоа мора.Трка креће у 8х ујутру из центра Нишке бање. Окупљање такмичара у петак у 21х, потписивање изјаве одговорности, додела пакета, стартних бројева, мајци. Организован је гратис превоз аутобусом (БГ-Ниш-БГ) као и вечера добродошлице у петак увече за све учеснике. Такође је организован и простор за камповање са тоалетима и водом за пиће (дакле, спремите шаторе).Увек можете букирати себи смештај у бањи и термин за сауну и хидро масажу, велики је смештајни капацитет па не морате звати доста раније. Контакт особа везано за Нишку бању: Јелена Тодоровић 0691523351. После изласка на Трем (финиш трке), сви такмичари треба да се спусте до Бојаниних вода преко Девојачког гроба (још цца 6км) где ће их чекати возила организатора која пребацују све до старта, Нишке бање. „Соколов пут“ 22км, битне ставке

сокол-01

Старт Нишка бања
Циљ врх Трем
Дужина стазе 22км са 2.169мнв успона
Највиша тачка 1.810мнв
Најнижа тачка Нишка бања 280мнв
1 освежавајућа станица на 9км (могуће остављање ствари, храна, вода, слаткиши)
3 контролне тачке
4 извора/станице са водом
Обавезна опрема: астро фолија и пиштаљка
Котизација 1000 дин за тркаче, 500 дин за планинаре
Пакет добродошлице: мајца трке, карта стазе, евиденциони картон и стартни број
Временско ограничење за тркаче 7 сати, за планинаре 10 сати
Планинари не користе освежавајуће пунктове, само воду могу допунити на 13км код репетитора (испод Мосора)
Код тркача се рангирају прва три места у мушкој и женској конкуренцији, код планинара само прва места у обе конкуренције.

сокол-03

Су-организатори манифестације су Туристичка организација Ниш и Градска општина Нишка бања.

Коментари су затворени.