Скупштина ГО Нишка Бања донела одлуку о формирању Месних заједница

Одборници Скупштине Градске општине Нишка Бања једногласно су усвојили одлуку о формирању Месних заједница на подручју ове градске општине. На редовном скупштинском заседању је истакнуто да ће Месне заједнице у Општини Нишка Бања поново заживети већ почетком наредне године, али под условом да одлуку о њиховом формирању потврди и Скупштина града Ниша.
Формирање Месних заједница представља једну од најважнијих одлука за будућност мештана овог краја. Одлука коју су донели одборнци  Скупштине предвиђа да свако насељено место на подручју Општине Нишка Бања има своју Месну заједницу и изабраног представника који ће заступати и штитити интересе те заједнице. Месне заједнице ће имати изворна овласчења, имаће могућност да расписују самодоприносе, моћи ће да обезбеђују средства  за реализацију различитих комуналних и других подухвата. Месне заједнице ће моћи да саме одређују своје приоритете у области комуналне изградње, а Општина ће усвајати те приоритете и уважавати њихове одлуке.
Градска општина Нишка Бања ће обезбедити логистичку подршку, али и средства која су неопходна за формирање Месних заједница.

Коментари су затворени.