Шаховски турнир у Јелашници

У организацији Агро-туристичко еколошког удружења „За Јелашницу” протеклог викенда је у просторијама основне школе „Дјура Јакшић” у Јелашници одржан Први новогодишњи турнир. На турниру је учествовало 33 такмичара, а победио је Зоран Радивојевић из Чукљеника, док је друго место освојио Милан Радивојевић, а треће Зоран Крстић.
Турнир, чији је покровитељ била Градска општина Нишка Бања, а у чијој су организацији учествовали и ШК Челин Камен и ШК Нишка Бања, организован је са циљем популаризације шаха и у потпуности је оправдао очекивања. За црно-белом таблом су се од петка до недеље нашли такмичари свих узраста, од ученика до пензионера. Играло се у девет кола по швајцарском систему, уз темпо игре од 30 минута по играчу. За такмичење на турниру није се наплаћивала котизација, а право наступа имали су сви шахисти, без обзира на титулу и рејтинг.
Победнику турнира припала је награда од 6.000 динара , награда за друго место износила је 3.000 динара, а награда за треће место 2.000 динара. Са 1.000 динара награђен је и најмлађи учесник турнира Андрија Марко Крстић, а сви остали основци који су се такмичили награђени су књигама. Турнир је судио Љубиша Живковић, – регионални шаховски судија, уз техничку помоћ Аце Крстића.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.