РЕШЕЊЕ О ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На основу члана 31. став. 3 .Закона о јавним предузећима („Сл.гласник РС“бр.119/2012) и члана 30.став1.тачка 15.Статута Градске општине Нишка Бања („Сл.лист Града Ниша, бр. 124/08),

Скупштина градске општине Нишка Бања на седници одржаној дана 02.08.2013. године, донела је:

Р Е Ш Е Њ Е

О ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА

„ЈП ДИРЕКЦИЈЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ И РАЗВОЈ НИШКЕ БАЊЕ

*

СИНИША КРСТИЋ, дипломирани инжењер машинства   именује се за директора Јавног предузећа „ЈП Дирекције за управљање и развој Нишке Бање“, на период од  четири године.

**

Решење ступа на снагу даном доношења и коначно је.

***

Решење  објавити  у „Службеном гласнику  Републике Србије“,                  „Службеном листу Града Ниша“ и на интернет страници Градске општине Нишка Бања.

О б р а з л о ж е њ е

Скупштина градске општине Нишка Бања на седници одржаној 04.06.2013. године, образовала је Комисију за спровођење конкурса за именовање директора и донела Одлуку о спровођењу јавног конкурса.

Текст Огласа о јавном конкурсу био је објављен  у „Службеном гласнику Републике Србије“, „Вечерњим новостима“ и на интернет страници Градске општине Нишка Бања.

Конкурс је био отворен 15 дана, од 21.06.2013.године до 06.07.2013.године.

Конкурсом је утврђено да за Директора може бити именовано лице које испуњава следеће услове:

– да је држављанин Републике Србије;

– да је пунолетно и и пословно способно;

– да има општу здравствену способност;

-да је стручњак у једној или више области из које је делатност од општег интереса за чије је обављање основано јавно предузеће;

-да има високо образовање, у трајању од најмање четири године, област техничких наука;

– да има најмање пет година радног искуства, од чега три године на пословима за које је основано јавно предузеће или најмање три године на руководећим положајима;

– да није члан  органа политичке странке,односно да му је одређено мировање у вршењу функције у органу политичке странке;

– да није осуђивано за кривично дело против привреде, правног саобраћаја и службене делатности;

-да није изречена мера безбедности забране обављања делатности која је претежна делатност јавног предузећа;

– да поседује организационе способности;

– да је упознат са комуналним проблемима Градске општине Нишка Бања и

-да достави четворогодишњи Програм рада  Дирекције.

Комисија за спровођење конкурса за именовање Директора Јавног предузећа „ЈП Дирекције за управљање и развој Нишке Бање“ је по истеку рока за подношење пријава, констатовала да је на Јавни конкурс за избор кандидата за именовање директора Јавног предузећа „ЈП Дирекције за управљање и развој Нишке Бање“ благовремено поднета једна разумљива и потпуна пријава. На основу увида у приложене доказе , Комисија је на седници од 18.07.2013.године утврдила да кандидат за Директора испуњава услове за именовање.

Полазећи од обавезе оцењивања и рангирања кандидата  утврђене  у члану 30.став 1.Закона о јавним предузећима , Комисија је спровела изборни поступак оцењивањем стручне оспособљености кандидата на основу увида у поднету документацију и  разговора са кандидатом који је обављен  19.07.2013.године.

У изборном поступку Комисија је оцењивала приложени програм пословања предузећа,идеје за унапређење рада и функционисање предузећа, квалитетније, ефикасније и економичније обављање делатности предузећа, поседовање стручног знања из делатности предузећа, начина финансирања предузећа, са освртом на радно искуство – искуство на руководећим пословима, карактеристике личности, способности за тимски рад,комуникацију и организационе способности.

На основу спроведеног изборног поступка, у складу са чланом 30.став.2.Закона о јавним предузећима , Комисија је на седници од 22.јула 2013.године, утврдила резултат за кандидата.Листу кандидата са бројчано исказаним и утврђеним резултатима који је испунио прописане услове за именовање у складу са задатим параметрима утврђеним Јавним конкурсом , за именовање, Комисија за спровођење конкурса за именовање директора Јавног предузећа „ЈП Дирекције за управљање и развој Нишке Бање“, са Записником о спроведеном изборном поступку доставила је Управи градске општине Нишка Бања, ради припреме предлога акта о именовању директора Јавног предузећа „ЈП Дирекције за управљање и развој Нишке Бање“.

Управа градске општине Нишка Бања, сачинила је  предлога акта о именовању директора Јавног предузећа „ЈП Дирекције за управљање и развој Нишке Бање“ и доставила га Скупштини градске општине Нишка Бања.

У складу са наведеним ,а имајући у виду члан 31.став 3.Закона о јавним предузећима, („Сл. лист Града Ниша“,бр. 119/12) као и члан 30.став 1.тачка 15. Статута Градске општине Нишка Бања („Сл. лист Града Ниша“124/12), Скупштина градске општине Нишка Бања је одлучила да се за директора Јавног предузећа „ЈП Дирекције за управљање и развој Нишке Бање , на период од четири године  именује Синиша Крстић, дипломирани инжењер машинства.

Број:06-25/2-2013-01

У Нишкој Бањи,02.08.2013.год.

РЕШЕЊЕ ДОСТАВИТИ:                                        ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА

СКУПШТИНЕ

1.Синиши Крстићу, Банцарево,нема улице

2.ЈП „Дирекцији за управљање и развој

Нишке Бање, Нишка Бања , Трг Републике              доц.др Предраг Стојановић,с.р.

 

3.Архиви

Коментари су затворени.