Приводи се крају обнова Дома културе у Чукљенику

Захваљујући заједничком труду Градске општине Нишка Бања и мештана Чукљеника радови на Дому културе у овом месту приводе се крају. Недавно су завршени груби грађевински радови и електроинсталације па ће житељи ове зиме моћи да користе просторије Дома за дружење и организовање спортских и културних манифестација.

 

Председник Савета грађана села Чукљеник Миодраг Стојановић каже да ће младима из овог села много значити то што ће добити просторије у којима ће моћи да се друже.
„У протекле две године смо много корисних послова завршили управо сарадњом са општином. Она је обезбеђивала материјал, док смо ми улагали рад. Тако смо завршили Дом културе, сеоски водовод, дечије игралиште и мокри чвор у школи. Надамо се да ћемо тако асфалтирати и сеоски пут до гробља“, рекао је Стојановић и додао да мештани Чукљеника учествују у свим акцијама које им обезбеђују боље услове живота. „Циљ нам је, истакао је Стојановић, да задржимо младе људе на селу и да Чукљеник живи, а то ћемо моћи уколико младима пружимо све погодности које постоје и у граду“.

Председник општине Нишка Бања Зоран Видановић истакао је да село Чукљеник може да послужи као пример колико тога у једном месту може да се уради заједничким радом општине и мештана.
„Показало се да се проблеми у сеоским срединама, било да се ради о водоснабдевању, атарским путевима или заједничким просторијама, најбрже и најјефикасније решавају уколико у њихово решавање бивају укључени и сами мештани. Због тога општина Нишка Бања ради на томе да се у селима поново формирају месне заједнице и да се селима врати имовина коју су мештани заједнички градили. У сеоским срединама постоје бројни објекти које су изградили сами житељи путем самодоприноса и добровољним радом, а сад нису власници те имовине, већ је то држава. Повраћајем имовине и формирањем месних заједница, села би могла да завршавају многе мање послове, док би им општина помагала око реализације крупних подухвата“, рекао је Видановић.
Он је нагласио да ће се већ на првој наредној седници Скупштине општине Нишка Бања пред одборницима наћи одлука о формирању месних заједница у свим местима на подручју бањске општине.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.