Приоритет уређење бање

Градска општина Нишка бања спремна је за пројектно финансирање, а у наредном периоду приоритет је уређење бање, али и обнова сеоске инфраструктуре, кажу у руководству општине.

Међутим, приватизација која очекује Институт Нишка бања не значи пут на боље, јер је то озбиљна здравствено-рехабилитациона институција, а не само центар за велнес и рекреацију.

У градској општини Нишка бања надају се да ће пројектно финансирање од почетка следеће године побољшати туристички потенцијал бање. Како каже председник Зоран Видановић, општина ће конкурисати за уређење спортско-рекреативног центра Вртоп, летње позорнице, стаза здравља и централног дела бање, који је већ великим делом преуређен.

У наредном периоду биће унапређена и сеоска инфраструктура на територији општине, додаје Видановић.

Видановић сматра да ће захваљујући средњерочним пројектима општина Нишка бања добити више новца од Министарстава као и међународних организација и институција и да је управо овакво финансирање њена развојна шанса. Ипак, оно што је, како сматра, непотребно је приватизација Института Нишка Бања. То није само рекреациони велнес центар, већ озбиљна здравствено-рехабилитациона установа и научно наставна база Медицинског факултета, каже Видановић.

Туризам је развојна шанса читавог грдада, сматра Видановић, због чега будући пројекти треба да буду усмерени ка овој грани.

Коментари су затворени.