Презентација пројекта „Сврљишко јагње и белмуж”

Пројекат „Сврљишко јагње и белмуж – органски брендови из Сврљига за велике европске градове – Сврљижанка” полако се приводи крају.

У уторак, 07. октобра  2014. године Градска општина Нишка Бања ће представити досадашње резултате. У Нишкој тврђави у ресторану Позорница од 12:00 до 14:00 сати, одржаће се семинар на коме ће бити обрађене следеће теме: Значај развоја пољопривредне производње југоисточне Србије, Значај удруживања пољопривредника партнерских општина, Стање и развој сточарства у граду Нишу и Градској општини Нишка Бања, Остварени резултати у оквиру пројекта „Сврљижанка”. Присутни ће моћи да погледају промотивни филм пројекта „Сврљижанка” и презентацију брендираног паковања сврљишког белмужа.

Циљ овог пројекта јесте унапређење производње, стварање услова за заједнички и стратешки маркетинг и пласман брендираних пољопривредних производа на тржишта великих градова Србије и Европе. Осим тога, пројекат се фокусира на даљу подршку локалних самоуправа развоју задругарства и пољопривреде.

 

Пројекат „Сврљишко јагње и белмуж сир” започет је јануара ове године, траје 12 месеци и финансира га Европска унија кроз програм Еxцханге 4. Партнери на пројекту су општине Сврљиг, Нишка Бања, Црвени Крст и две општине из Немачке и Италије.

Коментари су затворени.