Помоћ најугроженијим женама

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, Удружење жена „Срце“ и Градска општина Нишка Бања даривали су пет жена са подручја ове општине које се налазе у веома тешком економском положају и којима је, како је процењено, помоћ и подршка најпотребнија. Чланице удружења поклониле су својим суграђанкама колаче које су саме припремиле, а од општине су добиле на поклон пакете са основним животним намирницама и једнократну помоћ од пет хиљада динара. Чланице удружења посетиле су, и уручиле поклоне Јелици Поповић, Лозанки Јанковић, Тањи Тасић, Бранки Кршић и Јулијани Станковић.
Јелица Поповић, једна од припадница лепшег пола која је добила заједнички поклон општине и удружења, има само 29 година, а оболела је од мултипле склерозе. „Заиста сам дирнута овим поклоном Удружења жена „Срце“ и општине Нишка Бања. Вредан је и сам поклон, а још вреднија је пажња коју сам добила и сазнање да нисам заборављена и да још неко, осим моје породице и пријатеља, мисли о мени“, рекла је Поповић.
Заменица председнице удружења жена „Срце“ Драгица Трифуновић подсетила је да је удружење до сада организовало и учествовало у бројним хуманитарним акцијама, али да је први пут ове године обележило 8. март на овај начин. „Све жене које смо посетиле налазе се у јако тешком економском положају и веома лошег су здравственог стања. Желеле смо да бар на кратко унесемо мало радости и ведрине у њихове домове, и верујем да ћемо бити у прилици да то учинимо још који пут“, изјавила је Трифуновић.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.