Policija edukovala građane kako da štite svoju imovinu

Policija edukovala građane kako da štite svoju imovinu

„Ne ostavljajte otvorene prozore u prizemnim prostorijama kada ne boravite u svojim domovima, obezbedite ih rešetkama ako duže odsustvujete, zamolite komšiju da obiđe vašu vikendicu, sklonite vredne stvari sa očiju potencijalnih lopova…“ samo su neki od saveta koje je policija dala građanima, učesnicima radionice u okviru projekta „Niška Banja – bezbedna banja“.

Cilj projekta koji niška Policijska uprava sprovodi u saradnji sa Gradskom opštinom Niška Banja, a uz podršku OEBS-a, je da kod građana stvori svest da mogu preventirati kriminalno ponašanje i sprečiti da postanu žrtve različitih krivičnih dela.

„Područje opštine Niška Banja karakteriše poseban senzibilitet kada su u pitanju krivična dela s obzirom na to da u seoskim sredinama ima brojnih vikendica koje su vrlo interesantne lopovima. Iz tog razloga nam je namera bila da njihove vlasnike posavetujemo kako da zaštite svoju imovinu a sa druge strane, da ih upoznamo sa policijskim službenicima kojis u dobili atribut „policajaca u zajednici“. To su policajci, a za sada ih je trocija, kojima građani mogu direktno da se obrate i za savet i za intervenciju u slučaju da postanu žrtve krivičnih dela. Učesnici radionice dobili su njihove brojeve telefona a podelićemo i flajere kako bi što veći broj građana dobio informaciju o njima“ objašnjava Marija Ranđelović, oficir odeljenja policije zadužena za rad u lokalnoj zajednici.

Kako najavljuje, već sledećeg četvrtka planirana je još jedna radionica u okviru istog projekta na kojoj će ostali stanovnici Niške Banje moći da se upoznaju sa radom policije, dobiju savete i iznesu sugestije o aktivnostima koje bi policijski službenici mogli da preduzmu au cilju obezbeđivanja njihove bolje sigurnosti.