PODIŽU SE TRI PAROHIJSKA DOMA NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE NIŠKA BANJA

PODIŽU SE TRI PAROHIJSKA DOMA NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE NIŠKA BANJA

Uz pomoć Gradske opštine Niška Banja, Grada Niša, Eparhije niške i brojnih donatora, privode se kraju radovi na izgradnji tri parohijska doma u porti Crkve Svetog Proroka Ilije u Niškoj Banji, porti hrama Svetih Vrača Kozme i Damjana u Naselju Nikola Tesla i u porti Crkve Svetog Petra i Pavla u Jelašnici. U pitanju su višenamenski objekti od velikog značaja kako za crkvu tako i za same meštane koji se oko nje okupljaju.

Radove na izgradnji, za koje je Gradska opština Niška Banja iz budžeta ove godine opredelila značajna sredstva, obišli su predsednik opštine Dušan Živković i predsednik Skupštine Tomislav Kostić.

Ovom prilikom istakli su da opština sagledava sve aspekte turističkih potencijala uključujući i verski turizam koji je podjednako bitan kao i zdravstveni, sportsko-rekreativni, seoski. U prilog nam ide činjenica da na našoj teritoriji imamo veliki broj svetinja koje mogu biti izuzetno interesantne posetiocima, kako zbog lokacija na kojima se nalaze, tako i zbog stila gradnje koji ih krasi.