Počeli pripremni radovi na izgradnji akva-parka u Niškoj Banji

Počeli pripremni radovi na izgradnji akva-parka u Niškoj Banji

Pripremni radovi na izgradnji akva-parka, koji bi Niš trebalo da dobije posle više neuspelih pokušaja, počeli su na Loznom kalemu i rok je 100 dana, dok je rok za završetak svih radova tri godine. Izgradnju tog zabavnog sadržaja na površini od 5,4 hektara platiće parama iz budžeta svi građani Niša, a gradonačelnica kaže da će to vratiti staru slavu Niškoj Banji i doneti nova radna mesta.

Restoran, spa centar, rekreativni, vitaliti, zatvoreni i bazeni sa talasima – neki su od sadržaja u sklopu akva-parka vrednog oko 1,7 milijardi dinara koje najavljuje projektni menadžer i predstavnik konzorcijuma firmi koje ga rade Aleksandar Rajković.

Radnici trenutno montiraju ograde, a Rajković kaže da će nakon pripremnih radova krenuti da kopaju prostor za zatvoreni objekat površine od 3.500 kvadratnih metara.

Imamo i bazen s talasima površine 1.740 kvadrata. Radićemo ostale bazene, rekreativni bazen, vitaliti bazen, lenju reku površine 1.100 kvadrata. To je u okviru prve faze izgradnje – objašnjava Rajković.

Predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković nada se da će akva-park staviti tačku na godine propadanja.

Danas imamo niz projekata pored samog akva parka, od ulica do spojnice s auto-putem i hotela koji su prodati, tako da će ovo biti buduća baza turističkog razvoja naše opštine – navodi Živković.

Dodaje da će akva-park doneti nova radna mesta i doprineti razvoju turizma u gradu, kao i da je to bila želja Nišlija.

Podsetiću da smo mi uoči 2021. godine napravili anketu sa Nišlijama i gotovo svaki peti zahtev, da ne kažem želja, naših sugrađana je da naš grad ima akva-park. Negde smo se i time između ostalog rukovodili kada smo pravili planove za nove investicije u gradu – ističe Sotirovski.

Akva-park će biti prilagođen svim vremenskim uslovima, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i poručuje da početak radova nema veze sa izborima.

Punih 30 godina govorimo o ovome i nekako se uvek poklopi da se intenziviraju ti razgovori i uslovno rečeno obećanja uoči izbora. Ovo nije predizborno obećanje, ovo je realnost, objekat koji će Niškoj Banji pomoći da bude atraktivna svih 365 dana u godini – navodi gradonačelnica.