Писци долазе у Сићево

Тек што су из Сићева отишли ликовни уметници, стижу писци. У сазиву овогодишње 24. Књижевне колоније Сићево, која ће бити одржана од 12. до 16. септембра, биће Милосав Тешић, лауреат награде „Рамонда сербика“ (Београд), Владимир Кецмановић (Београд), Дара Секулић (Источно Сарајево), Аћим Вишњић (Црна Гора), Христо Петревски (Македонија), Милица Бакрач (Црна Гора), Звонко Ђурић (Лесковац), Спасоје Ж. Миловановић (Крушевац), као и нишки аутори Дејан Стојиљковић, Срђан Стојиљковић, Миња Илијева, Небојша Озимић, Драгиша Ераковић и Мирослав Бакрач, који ће бити и домаћин Колоније.

Манифестација ће свечано бити отворена сутра, у 19 сати, програмом који ће бити одржан испред зграде Колоније у Сићеву. Овом приликом се, по традицији, представљају сви учесници песмом по избору или одломком прозног дела.

У суботу, 13. септембра, такође у Сићеву, биће одржан округли сто на тему „Писање у четири руке“ који ће водити Верица Новаков, уредница Књижевног програма Нишког културног центра и потпредседница Савета Колоније (19:00). Своје искуство заједничког писања романа о Андрићу, који ће ових дана објавити „Лагуна“, са присутнима ће поделити Владимир Кецмановић и Дејан Стојиљковић. Исте вечери, сат касније, у Сићеву ће бити одржан књижевно музички-програм „Шапутање“, који ће водити писац и новинар Велибор Петковић. Програм организује Друштво уметника „Шаптачи“, које, према речима Биљане Станојевић, чланице Савета Колоније, промовише младе из свих области уметности.

У недељу, 14. септембра, у згради Колоније биће одржан песнички перформанс и додељена награда „Милина чаша“, установљена у знак сећања на оснивача сусрета књижевника Михајла Игњатовића.

Централни део манифестације, уручење награде „Рамонда сербика“ и књижевно вече свих учесника Колоније, биће одржан у понедељак, 15. септембра, у Градској кући, са почетком у 19 сати.

 

Коментари су затворени.