Пакети помоћи за лепши Ускрс

У сусрет предстојећим ускршњим празницима Удружење жена „Срце“ и Градска општина Нишка Бања обрадовали су јуче пакетима са намирницама, кућном хемијом и половном гардеробом четири породице са подручја ове општине које се налазе у тешком материјалном положају.
Чланице Удружења најпре су уручиле помоћ осамдесеттрогодишњој Савети Стојилковић и њеној снаји седамдесетпетогодишњој Мири Стојилковић из Радикине Баре. Ове две старице живе саме у кући без струје и воде, а издржавају се од социјалне помоћи која месечно износи 12.000 динара.
„Много нас је обрадовала ова помоћ општине и жена из „Срца“. Ми добијамо социјалну помоћ, али у селу нема продавнице тако да све намирнице морамо да набављамо у Нишкој Бањи. Некада имамо срећу па неко наиђе и повезе нас, а некада нико не наиђе па све што купимо морамо да донесемо саме до куће“, кажу Мира и Савета Стојилковић.

 

Пакети са намирницама које је припремила општина Нишка Бања и половна гардероба коју су сакупиле жене из Удружења „Срце“ веома је обрадовала и петнаестогодишњег Стефана Стојановића и његовог оца Ивицу Каримановића из Прве Кутине. Отац и син већ десет година живе сами, а издржавају се од сезонских послова. „Тешко живимо јер ја немам стални посао и срчани сам болесник, а Стефан је још мали да би се запослио. Повремено и он нађе неки посао, помогне некоме нешто у селу па заради који динар, али све је то недовољно за нормалан живот. Захваљујући овој помоћи коју смо сада добили нећемо морати да бринемо о храни најмање месец дана, можда и дуже“, рекао је Ивица Каримановић.
Виолета и Мирослав Ђорђевић такође су истакли да, захваљући поклону општине, најмање месец дана неће морати да купују основне животне намирнице. Виолета и Мирослав се са две ћерке, од осам и три године, издржавају од дечијих додатака и социјалне помоћи, односно од 8.500 динара месечно. „На жалост, морамо да се ослањамо на помоћ општине и социјалну помоћ, пошто сам остао без посла у МИН-у још пре четири године, а други посао не могу да нађем. У овој тешкој ситуацији, свака помоћ нам је драгоцена, а девојчице су се највише обрадовале слаткишима које су пронашле у пакету који смо сада добили“, истакао је Мирослав Ђорђевић.
Помоћ у намирницама и кућној хемији добродошла је и породици Слађане и Љубише Младеновић из Нишке Бање. Младеновићи са сином Николом живе искључиво од повремених послова. „Покушавамо да пронађемо стални посао, али нико неће да нас прими јер и супруг и ја имамо више од четрдесет година. Не примамо социјалну помоћ, па има дана када немамо никаве приходе. Искључили су нам струју пре месец дана, и питање је када ћемо моћи да платимо дуговања да би нам је поново прикључили“, каже Слађана.
Председница Удружења грађана „Срце“ Смиља Голубовић каже да су се чланице удружења и овог пута радо укључиле у акцију помоћи економски угрожених породица са подручја општине Нишка Бања. „Надам се да смо нашим поклонима обрадовали ове људе. Намирнице које су добили од општине сигурно ће им помоћи да лепше проведу предстојеће ускршње празнике, а од користи ће им бити и гардероба коју смо им однеле биће им од користи“, изјавила је Голубовић и додала да ће чланице удружења веома активне и да већ размишљају о новим акцијама којима би могле да помогну мештанима бањске општине који се налазе у тешком економском положају.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.