Островчани добили кутак за забаву

Захваљујући заједничком ангажовању општине Нишка Бања и мештана Островице протеклих дана завршена је обнова дела Дома културе у овом селу. Просторије које су годинама уназад биле запуштене убудуће ће служити за окупљање најмлађих житеља Островице.
Председник Савета грађана Островице Војкан Војиновић каже да су млади Островчани покренули иницијативу за обнову Дома културе, а Савет грађана и општина Нишка Бања су је спровели у дело.

 

„Мештани Островице су вредно радили на сређивању просторија, а општина Нишка Бања је издвојила 100.000 динара за набавку неопходног грађевинског материјала. Дом културе је изграђен још 50-тих година прошлог века, па је било неопходно да буде замењена комплетна електроинсталација и обновљени подови и зидови. Набављено је и озвучење, тако да ће млади моћи да се друже и забављају уз музику, али ће овај простор служити и за припреме Културно-уметничког друштва „Островица“. Чланови друштва су се до сада припремали за наступе у Великој сали Дома кутуре у којој нема грејања, а понекад су морали да вежбају и на платоу испред самог Дома“, изјавио је Војиновић.

Према речима Војиновића Островица има око 250 домаћинстава и преко 500 становника, од којих је 60-так младих.

Председник општине Нишка Бања Зоран Видановић истакао је да заједничким ангажовањем мештана и општина могу да буду решени бројни проблеми у сеоским срединама, што је показала и сарадња општине Нишка Бања и Островчана на обнови Дома културе.
„У наредних неколико дана покренућемо иницијативу да се селима врате Месне заједнице, какве су некада постојале. Повратком Месних заједница мештани би добили могућност да сами решавају егзистенцијалне проблеме, и не би морали да чекају на помоћ власти, нити државне, нити локалне. Месне заједнице би добијале одређена средства од општине и трошиле би их за оне намене за које сматрају да су им најкорисније и најпотребније“, нагласио је Видановић.
Он је додао да људи у селима заслужују да им се омогући да сами одлучују о својој судбини, а то ће бити прилика да покажу и колико су вредни и предузимљиви.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.