Осмомартовске прославе у бањским местима

Музиком, игром и песмом, на дружењима која су већ постала традиционална, припаднице лепшег пола из скоро свих места на подручју општине Нишка Бања прославиле су 8. март. Славило се у Нишкој Бањи, Јелашници, Сићеву, Просеку, Горњој Студени..Осмомартовска прослава у Јелашници ове године окупила је више од 100 жена, од оних најмлађих, па до оних које су зашле у девету деценију.
„Године нису важне, важно је да се и ми жене окупимо и дружимо, а ово је осма година заредом како то чинимо. Сваке године је оѕив одличан, прошле године нас је било на прослави 115, сада скоро исто толико. Ове прославе су важне је на овај начин код жена развијамо дух заједништва и активизам, а он нам је неопходан да би реализовали многе акције у селу и да би нам село било чисто и уредно”, изјавила је Живана Костић Вучковић пензионерка из Јелашнице и организатор прославе у овом селу.
И остале учеснице прославе у Јелашници такође су одушевљене традиционалним осмомартовским окупљањем. „Време је лоше па су се људи су се отуђили и током године се веома мало друже. Ова прослава нам је јединствена прилика да се окупимо и провеселимо”, рекла је Лела Лилић.
Представници општине Нишка Бања и ове године уручили су припадницама лепшег пола скромне поклоне. „Општина Нишка Бања увек пружа подршку женама, не само 8. марта, већ свих 365 дана у години. Веома нам је драго што жене у Јелашници, као и у свим осталим местима организују осмомартовске прославе, јер од таквих дружења и окупљања имају корист сви, како саме жене, тако њихове породице, села у којима живе и читава општина”, изјавио је председник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.