Одржана трка Соколов пут

Небеска трка „Соколов пут” потпуно је преплавила Нишку Бању адреналином. Бројка од 207 такмичара, 93 тркача и 114 планинара од којих је било чак 63 у конкуренцији девојака учинила је стартну линију масовном као да се не ради о једној од најтежих трка у окружењу.

Циљ стазе од 22 км дуж литица гребена Суве планине, врх Трем,  први је освојио Ненад Живковић временом од 2.46 часа, а у фото финишу кроз циљ је после њега прошао Милован Милић. Трећепласирани у конкуренцији тркача био је Миодраг Миљковић са временом 2.50 часова.

Код девојака, прва је у циљ утрчала Тања Стојановски за 4.16 часова, друга је била Нела Лазаревић са 14 минута закашњења, а трећа тркачица Ана Милосављевић завршила је временом 4.34 часа.

Код планинара, први је био Дејан Ранковић са временом 4 сата и 12 минута, четири минута касније стигао је Аца Лукиц док је временом 4.19 трећи кроз циљ прошао Драган Ђерић.

Сјајне девојке предводила је Ивона Велимировић временом 4.55, за њом је за 5.18 стазу прешла Гордана Хорват, а трећепласирана Софија Араповић у циљ је ушла два минута касније. Тркачи и планининари из Србије, Македоније, Хрватске, Ирана, Енглеске и Америке нису крили одушевљење овом несвакидашњом стазом која је од центра Нишке Бање водила преко врхова Мосор, Соколов камен, до Трема, понегде суровим крајоликом Суве планине.

Поред изузетно захтевне организације због тешког терена и непредвидивих временских услова, трка је завршена у сјајном спортском духу и без повреда такмичара. За организацију небеске трке „Соколов пут” заслужни су „Удружење Фреестyлер”, Савез екстремних спортова Србије са суорганизаторима Туристичком организацијум Нис и општином Нишка Бања.

Посебан допринос дали су планинарска друштва Железничар и Мосор, клуб Парк Натуре, Коњички клуб Нониус као и Сафари клуб Ниш. Уз напомену да конфигурација ове стазе испуњава светске стандарде, очекује се следеће године много већи број такмичара и нација.

Коментари су затворени.