Обележен Дан Општине Нишка Бања

Полагањем венаца на спомен-костурницу и Споменик палим борцима у Првом и Другом светском рату и свечаном, као и радном, седницом Скупштине, обележен је Дан Општине Нишка бања, као и ослобођење у Првом и Другом светском рату.

Обележен Дан Општине Нишка бања

Што се тиче развоја овог лечилишта, руководиоци кажу да је основни рецепт финансијско осамостављивање бање, као и пуштање у рад хотела који годинама чаме – чекајући реконструкцију.

У знак сећања и поштовања жртава у Првом и Другом светском рату, венце су положили Удружење потомака рата од 1912. до 1920, представници СУБНОР-а и Општине Нишка бања. На свечаној седници констатовано је да је реализован буџет у износу од сто милиона динара. Иако је 2014. финансијски изузетно тешка година, Општина нема дуговања. Увећањем наменских средстава за 20 одсто, исплаћена су социјлна давања, помагало се школама, а финансиране су и манифестације у области културе и спорта. Реновиран је и концертни вејник у близини института. Оно што недостаје јесте амбициознија комунална градња.

У првих 9 месеци, број гостију је порастао за 12 одсто. Њихов број био би већи, када би општина располагала сопственим средствима које би рефинансирала у интересу грађана и повећања капацитета. У том смислу велики проблем Нишке бање јесте и нефункционалност већине приватизованих хотела који чине трећину смештајних капацитета.

Због тешке економске ситуације обустављени су Пројекти уређења стаза за спортске активности у Јелашничкој и Сићевачкој клисури, као и излетишта на Бојаниним водама. Већа конкурентност Нишке у односу на Врњачку или Сокобању, додаје Видановић, може се очекивати тек када се у ово лечилиште буде системски улагало.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.