Ново лице парка у Нишкој Бањи

Градска општина Нишка Бања започела је санацију централног бањског парка и главног изворишта топле воде. Пројектом санације планирано је да буде изграђена једна нова пешачка стаза и поплочане све преостале стазе у парку, уређен водени ток од чесме „Три краља“ до хотела „Радон“ и комплетно преуређено извориште које се налази у непосредној близини бање. У општини Нишка Бања кажу да ће санација парка и изворишта коштати укупно 36 милиона динара, с тим што ће 15 милиона динара платити Министарство економије и регионалног развоја, док ће остатак пара бити исплаћен из општинске касе.

„Печашке стазе у парку испред хотела „Радон“ асфалтиране су још 1978. године, и од тада на њима ништа није урађено. Наредних дана стазе ће бити поплочане бетонским плочама високог квалитета, а парк ће добити још једну нову стазу. У оквиру реконструкције водотока који пролази кроз централни бањски парк предвиђено је да поред уређења самог водотока буде изграђен и нови прелаз са стакленим газиштима и рукохватима од дрвета. Главно извориште топле бањске воде претрпеће такође велике измене, сам извор ће бити обложен каменом, биће направљене каскаде, и портал који ће бити од камена и кованог гвожђа, а биће постављено и ново осветљење тако да ће ово место постати још једна туристичка атракција Нишке Бање“, истакао је већник ГО Нишка Бања Владан Павићевић.

Он је истакао да ће завршетком радова у парку испред хотела „Радон“, преостати још да се преуреди још само простор око фонтане, пошто је централно бањско шеталиште општина Нишка Бања комплетно реконструисала пре три године.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.