Нови изглед централног парка

Обнова и уређење централног бањског парка које је Градска општина Нишка Бања започела крајем прошле године, завршени су протеклих дана. Најстарији парк у Нишкој Бањи комплетно је преуређен тако да се сада може поредити са најлепшим парковима у овом делу земље. Највеће промене направљене су у кориту потока који пролази кроз парк. Корито овог потока је поплочано, а у њему су постављене нове фонтане и подводно амбијентално осветљење. Управо због овог осветљења посетиоцима ће парк посебно бити занимљив у вечерњим часовима. Са једне на другу страну потока сада се може прећи преко старог прелаза, али и преко новог дрвеног моста чија су газишта направљена од стакла. У оквиру санације парка поплочане су све стазе, а изграђено је и неколико нових, па је за поплочавање било потребно 6.000 квадрата кулир плоча. Обновљени парк добио је сто нових клупа, а у средишњем делу парка направљени су бетонски кругови који ће моћи да послуже као места за окупљање најмлађих бањских посетилаца.

Надлежни у општини Нишка Бања истичу да је при крају и реконструкција главног изворишта топле бањске воде. У току су завршни радови на облагању изворишта каменом, постављено је ново осветљење, и направљене каскаде и портал од камена и кованог гвожђа, тако да ће ово место постати још једна туристичка атракција Нишке Бање.

Санација парка и изворишта „Сува бања“ коштаће укупно 36 милиона динара, а средства је обезбедила општина Нишка Бања уз подршку надлежног министарства.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.