Нишка Бања обележила Дан општине и дан ослобођења у Првом и Другом светском рату

Нишка Бања обележила Дан општине и дан ослобођења у Првом и Другом светском рату

Нишка Бања обележила је Дан општине, али и Дан ослобођења у Првом и Другом светском рату, парастосом и полагањем венаца на Споменик браниоцима Ниша изгинулим у ослободилачким ратовима од 1914. до 1918. године и на Споменик палим борцима у Другом светском рату.

Представници Града, Општине и Удружења положили су венце и поклонили се палим борцима за ослобођење Нишке Бање.

Председник СУБОС-а у Нишкој Бањи и члан УО Друштва за неговање слободарских традиција Тома Лончар позвао је на јединство српског народа у данашњим бурним временима.

„У данашње бурно време шаљемо поруку да Срби буду јединствени, да бране Србију и слободу коју су наши преци крваво стекли. Њихови гробови су расути широм Србије, по Африци, на Крфу, они нас обавезују да чувамо оно што су они крваво стекли, да поштујемо сваког, а и нас да поштују. У овим бурним временима, ми смо дужни да поштујемо мир и стабилност који имамо у Србији, да заборавимо све наше несугласице и да станемо у одбрану Србије“, поручио је Лончар.

Председник Градске општине Нишка Бања Душан Живковић је истакао да данашњи дан треба да подсети Бањце да је слобода и комфор у којима живе скупо плаћена. За разлику од борбе за слободу, Живковић је навео да се данас води борба за економски развој и напредак Нишке Бање.

„Нишка Бања креће да враћа стари сјај који је некада раније имала. Статистички подаци то и показују, данас имамо повећање од неких 20 процената у односу на сличан период прошле године. Гради се нови хотел у центру Нишке Бање, имамо нове власнике који раде на реконструкцији сопствених хотела, још увек су у планској документацији, али се надамо да ће јако брзо кренути са реконструкцијом. Имамо нове инвеститоре, у непосредној близини имамо нови аква-парк, имамо спојницу са ауто-путем. Преко 23 километра асфлата је имплементирано у Нишкој Бањи у овом мандату, преко два километара канализационе мреже, преко четири километара водоводне мреже. Те ствари чине Нишку Бању јако другачијом данас у односу на период пре три године“, изјавио је Душан Живковић.