НИШКА БАЊА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА И ЗДРАВЛјА

У Бањалуци је од 18. до 20. септембра 2014. године одржан „Међународни сајам туризма и здравља“ на којем је учествовало висе од 100 излагача из Републике Српске и региона.

Сајам је промовисао туристичке потенцијале Републике Српске, али и земаља окружења и примарни циљ је био враћање туризма на место које заслужује. По речима Министра трговине и туризма Републике Српске, Маиде Ибришагић-Хрстић, туризам је једна од ретких привредних грана која може бити носилац развоја комплетног привредног система.

Градска опстина Нишка Бања је у сарадњи са Туристичком организацијом Града Ниша представила своје културно-историјско наслеђе, носиоца здравственог туризма Институт за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“, могућности за авантуристички туризам и сеоски туризам као и разне туристичке атракције и догађаје.

Председник Опстине Нишка Бања, Зоран Видановић и председник Скупстине Мр Саша Јовановић обавили су разговоре са директорком Туристичке огранизације Републике Српске, Надом Јовановић и директором Туристичке организације Бања Луке, Остојом Барашанином у вези успостављања сарадње на реализацији програма од обостраног интереса а са заједничким циљем обогаћења и унапређења туристичке понуде.

Сарадња ће  се одвијати кроз размену информација о програмима и активностима, израду конкретних промотивних материјала који у најбољем светлу и сагласно високим стандардима пословања презентују туристичку понуду и производе, планирање и реализацију заједничких промотивних наступа на сајмовима у земљи и иностранству, заједничко учешће у домаћим и иностраним пројектима који ће имати делотворне ефекте на даљи развој туризма.

Коментари су затворени.