Nedelja posvećena raku grlića materice

Nedelja posvećena raku grlića materice

Dom zdravlja Niš je povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice u sredu 25.01.2017. godine organizovao još dve akcije na različim lokacijama, namenjenih svim starosnim grupama i to:

– Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i Centar za preventivne zdravstvene usluge u Roda centru u Nišu od 11:00-13:00, ispred hipermarketa na prvom spratu;

– Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece počev od 11:00 u prostorijama Savetovališta za mlade na prvom spratu Doma zdravlja Niš.

Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti. „Dan za zdravlje” je slogan koji će obeležiti potrebu da još jednom apelujemo na naše sestre, majke, ćerke, prijateljice, da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, i da u toku godine odvoje „dan za zdravlje”, kada će posetiti svog lekara i iskoristiti neku od dostupnih mogućnosti prevencije.
Ovom Nedeljom prenosimo poruku o značaju dostupnih mera prevencije u našoj zemlji, u cilju sprečavanja obolevanja i umiranja od raka grlića materice.
U toku akcije biće predstavljen rad Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Niš na prevenciji i ranoj dijagnostici raka grlića materice kao i aktivnostima na realizaciji Nacionalnog skrining programa na rak grlića materice.