Nastavljena saradnja FK Niška Banja sa kineskim Šenženom

Nastavljena saradnja FK Niška Banja sa kineskim Šenženom

Gradska opština „Niška Banja“ i istoimeni fudbalski klub ugostiće i ove godine veliki broj dece iz Kine, mlade fudbalere  iz Šenžena. Zahvaljujući jednom od osnivača  Fudbalskog kluba „Niška Banja“, Mladenu Jovanoviću, koji trenersku  karijeru gradi u Kini, napravljen je kontakt dečaka iz dve zemlje na obostranu korist i zadovoljstvo.

Gosti iz Kine širokogrudo su prihvaćeni, a ova saradnja posebno znači našim mladim fudbalerima.

Vršnjaci iz dve zemlje će trenirati zajedno, takmičiti se i družiti.

Mladi fudbaleri iz Kine dolaze iz kluba Jong Žen iz višemilionskog grada Šenžen, a trener kineskih dečaka Pej Ce Do ovako vidi saradnju:

” Upravo je završeno Svetsko prvenstvo u fudbalu na kome je učestvovala i Srbija. Srbija igra dobar fudbal  dok Kina nije baš na tom nivou. Zato smo i došli kod vas da nešto naučimo pre svega u shvatanju fudbala. Jer se on ovde igra sa puno ljubavi i strasti dok su kineski igrači prilično “lenji” i nezaintersovani. Nadamo se da ćemo razvijenjem ovih generacija i to popraviti“.

Saradnja mladih fudbalera, jedan je od načina i da se sam klub iz Niške Banje razvija i raste.

Konačno su se stekli uslovi i da banjci nastupaju na svom terenu, a velika podrška stiže i od same gradske opštine.

Kockice su se izgleda složile… Uslovi  za još bolje funkcionisanje Fudbalskog kluba „Niška Banja“ se polako stiču, prijatelji iz daleke Kine su tu, za zajednički napredak i druženje, pa bi trebalo očekivati  da ovaj klub postane zamajac za razvoj fudbala, ali uopšte i sporta u ovom delu Niša.