Настављена обнова централног бањског парка

Санација централног бањског парка коју је Градска општина Нишка Бања започела крајем прошле године, настављена је ових дана. У парку и дуж шеталишта већ су постављене нове клупе, а у току је поплочавање воденог корита од чесме „Три краља“ до хотела Радон, као и стаза у самом парку. Пројектом санације планирано је да буду поплочане све стазе у парку, изграђена једна нова пешачка стаза и уређен водени ток од чесме „Три краља“ до хотела „Радон“. У оквиру реконструкције воденог тока биће изграђен и нови прелаз са стакленим газиштима и рукохватима од дрвета. Према речима надлежних у бањској општини обнова парка требало би да буде завршена до краја месеца. По окончању радова, како истичу у општини Нишка Бања, централни бањски парк биће један од најлепших паркова у овом делу земље, а посетиоцима ће посебно бити занимљив у вечерњим часовима због светлосних ефеката које ће стварати светиљке постављене у воденом току који пролази кроз централни бањски парк.

Надлежни у општини Нишка Бања кажу да ће наредних дана бити настављена и реконструкција главног изворишта топле бањске воде. Биће завршено облагање изворишта каменом, постављено ново осветљење, и направљене каскаде и портал од камена и кованог гвожђа, тако да ће ово место постати још једна туристичка атракција Нишке Бање.

Санација парка и изворишта „Сува бања“ коштаће укупно 36 милиона динара, а средства је обезбедила општина Нишка Бања уз подршку надлежног министарства.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.